Artikeln publicerades 19 november 2021

Vecka mot mäns våld mot kvinnor

Texten En vecka fri från våld på blågrön bakgrund.

Idag startar En vecka fri från våld där olika aktörer i Blekinge går samman och bjuder på aktiviteter och föreläsningar.

Idag, måndag den 22 november, startar aktivitetsveckan En vecka fri från våld. I Blekinge går flera aktörer ihop och anordnar kostnadsfria digitala föreläsningar samt olika aktiviteter på temat våldsutövare. 

Årets aktivitetsvecka sätter det förebyggande arbetet med mäns våld mot kvinnor i fokus. Ingen ska behöva utsättas för våld i en nära relation, men tyvärr är det verkligheten för många i dag. Mäns våld mot kvinnor är ett omfattade problem som innebär ett stort lidande för de drabbade samtidigt som det skapar negativa konsekvenser för hela samhället. Tillsammans behöver vi stå upp för ett samhälle fritt från våld. Du som vill lära dig mer kan anmäla dig till kostnadsfria digitala föreläsningar, och torsdagen den 25 november hålls en digital ljusmanifestation för att uppmärksamma den internationella dagen mot våld mot kvinnor.

Så här deltar du i ljusmanifestationen:

  1. Tänd ett ljus
  2. Ta en bild
  3. Dela i dina sociala medier tillsammans med hashtaggen #blekingeljusmanifestation2021

En vecka fri från våld anordnas i Blekinge av länets kommuner tillsammans med kvinnojourer, tjej- och ungdomsjourer, NSPH Blekinge, Länsstyrelsen Blekinge, Region Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge.

Hela veckans program och anmälan till de digitala föreläsningarna finns på Länstyrelsen Blekinges webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.