Artikeln publicerades 6 maj 2020

Trygghetstelefon öppnar för kommunens äldre

Corona (covid-19) påverkar oss alla, men på olika sätt. På torsdag 7 maj öppnar Ronneby kommun en särskild trygghetstelefon för äldre personer som är oroliga eller känner sig ensamma.

Trygghetstelefon för äldre personer som är oroliga eller känner sig ensamma öppnar torsdag 7 maj. Trygghetstelefonen nås på 0457-61 77 78 och är öppet tisdagar & torsdagar kl. 10-12. Då kan du prata med anhörigsamordnare Maria Sibbesson som svarar på dina frågor och funderingar, ger råd och stöd.

Att känna oro för det som händer i världen nu är inte konstigt. Det kan handla om att man är rädd för att själv eller någon man tycker om ska bli smittad av Coronaviruset. Oro kan kännas på olika sätt.

Om du känner dig sjuk

Om du känner dig sjuk och du behöver komma i kontakt med sjukvårdsrådgivningen ringer du som vanligt till 1177. I akuta fall ringer du 112. Detta gäller oavsett om det är symtom som förknippas med covid-19 eller annan typ av smärta eller sjukdomskänsla. Ta hand om dig och fortsätt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Information från andra myndigheter & organisationer

Vi har samlat länkar till olika sidor med bra information som vänder sig till dig som är äldre och känner oro. På sidorna vi länkar till finns information om Coronaviruset - Covid-19, hur du skyddar dig själv och andra och vad du kan göra för att må så bra som möjligt när livet inte är som vanligt.

uppdragpsykiskhalsa.selänk till annan webbplats

folkhalsomyndigheten.selänk till annan webbplats

krisinformation.selänk till annan webbplats

www.1177.selänk till annan webbplats