Artikeln publicerades 7 september 2018

En vecka med fokus på psykisk hälsa

Bild på Emma Igelström, Linus Thörnblad, Susanne Rolfner Suvanto  och Charlie Eriksson som föreläser i Blekinge under Våga prata-veckan

Emma Igelström, Linus Thörnblad, Susanne Rolfner Suvanto och Charlie Eriksson medverkar under Våga prata-veckan.

Den 8-13 oktober uppmärksammas psykisk hälsa runt om i Blekinge med en rad olika kostnadsfria föreläsningar och aktiviteter. Här hittar du alla programpunkter i Ronneby och övriga kommuner i Blekinge.

Våga prata psykisk hälsa

Precis som förra året är temat Våga prata psykisk hälsa. Målet med psykiatriveckan är att alla i Blekinge, ung som gammal, ska våga prata om att må dåligt i själen.

Aktiviteter

Programmet innehåller aktiviteter i alla kommuner, bland annat i form av exempelvis föreläsningar och mötesplatser. Det blir stor länsövergripande föreläsningar med idrottsprofilerna Emma Igelström och Linus Thörnblad om hur deras karriärer ledde till dåligt psykiskt mående, och hur de gjorde för att få tillbaka hälsan.

I år får gymnasieelever en alldeles egen aktivitet under veckan. Artisten Pa Modou Badjie besöker gymnasieskolor och föreläser och gör workshopen ”Sätt dina känslor på papper”.

Ökad kunskap, hopp och samtal

Blekinges psykiatrivecka är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. Psykiatrivecka är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, NSPH, Hjärnkoll, Landstinget Blekinge, länets kommuner, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Cura individ.

Kontakt
Anita Sjödahl
Samordnare för psykiatriveckan och brukarsamordnare på Landstinget Blekinge
E-post: anita.sjodahl@ltblekinge.se