Artikeln publicerades 11 oktober 2021

Fullspäckat program på temat Livets berg- och dalbana

Den 6-17 oktober uppmärksammas psykisk hälsa runt om i Blekinge. Då arrangeras den årliga psykiatriveckan och i år är temat Livets berg- och dalbana. Under veckan arrangeras föreläsningar och olika aktiviteter, både fysiskt och digitalt.

För att få fler att våga prata, lyssna, agera och fråga om psykisk hälsa arrangeras varje år Psykiatriveckan i Blekinge. Under vecka 41 finns det ett fullspäckat program att ta del av.

Det finns flera föreläsningar och aktiviteter i alla Blekinges kommuner att ta del av under veckan. Här nedan listas ett urval, programmet finns i sin helhet med länkar till anmälan på: sv.se/blekinge Länk till annan webbplats..

11 oktober

Invigning av psykiatriveckan i Ronneby. Anna Carlberg som är 1:e vise ordförande i socialnämnden invigningstalar på Rådhuset följt av mingel. Du bjuds på information om samverkansprojekt som bedrivs i kommunen inom Uppdrag psykisk hälsa, personal på Träffpunkten svarar på frågor om deras verksamhet och så blir det korvgrillning i Rådhusparken.

Föreläsning i Olofström. Ullakarin Nyberg kommer till Olofström och håller föreläsningen ”Att möta den som inte orkar leva”.

12 oktober

Digital föreläsning med Jesper Johansson om elitfotboll och psykisk hälsa.

Öppet hus och föreläsning med Jimmy Månsson från Spelberoendeföreningen på Hälsocenter i Ronneby.

12 eller 14 oktober

Digital föreläsning för föräldrar med Andreas Glingfors – Mobbning – Mobilen – Internet.

13 oktober

Föreläsning i Ronneby. Susanna Lustig kommer till Ronneby med föreläsningen ”Om viljan finns kommer man långt”.

Föreläsning i Karlshamn. Magnus Skogsberg Tear kommer till Karlshamn för att föreläsa om hur hans fars självmord påverkat hans livsval.

14 oktober

Föreläsning i Karlskrona. Camilla Holmström från Friskis och svettis föreläser i Karlskrona tillsammans med tidigare elitmålvakten i hockey, Johannes Jönsson, om hur fysisk och psykisk hälsa hänger ihop.

15 oktober

Meditation, andningsövningar och yoga i Slottslängorna i Sölvesborg. Det går också att delta digitalt.

16 oktober

Spring för psykisk hälsa! Våga prata-loppet arrangeras i Asarum. Det går också att delta digitalt i loppet under hela vecka 41.

17 oktober

Prova på Body balance i Ronneby.

Anmälan

Alla föreläsningar och utbildningar i programmet är öppna för allmänheten, men
till de allra flesta aktiviteterna måste du anmäla dig för att delta.
Gå in på sv.se/blekinge och klicka på rubriken till de programpunkter som du vill gå på, för att komma till anmälan. Länk till annan webbplats.

Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Region Blekinge, Karlskrona kommun, Ronneby kommun, Karlshamns kommun, Sölvesborgs kommun, Olofströms kommun, Hjärnkoll Blekinge, NSPH Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge.