Artikeln publicerades 9 augusti 2021

Vaccin mot covid-19 för dig från 16 år

Nu kan 16- och 17-åringar boka tid för vaccination mot covid-19. För att få vaccin krävs att vårdnadshavaren ger sitt samtycke eller att hälso- och sjukvården bedömer att den unga är mogen nog att själv besluta om sin vaccination.

Folkhälsomyndigheten har gett klartecken till vaccination för ungdomar som är födda 2005 och tidigare. Som en följd av detta öppnade Region Blekinge måndagen den 9 augusti tidsbokningen på 1177.se för personer som är födda 2004 och 2005.

Du som är född 2005 eller tidigare kan boka tid för vaccination mot covid-19. Boka din tid på https://www.1177.se/Blekinge/bokavaccin Länk till annan webbplats.

Tänk på:

  • För att få vaccin krävs att din vårdnadshavare ger sitt samtycke, eller att hälso- och sjukvården bedömer att du är mogen nog att själv besluta om din vaccination.
    Blanketten för samtycke finns här. Länk till annan webbplats.
  • Om tiderna är slut i bokningen via webben hjälper det inte att ringa vårdcentralen eftersom det är samma kalender som används. Vänta istället tills nya tider blir lediga.
  • Boka i första hand tid på den vårdcentral som du är listad på (den du brukar gå till).
  • Ring inte till 1177 för att boka tid. Sjuksköterskorna på telefonnumret 1177 kan inte hjälpa till med frågor om tidsbokning.
  • Det krävs ingen inloggning eller e-legitimation för att boka tid. Ta med din legitimation till vaccinationstillfället.