Artikeln publicerades 29 januari 2021

Det gemensamma överförmyndarkansliet tar plats på ny adress i Ronneby

Sedan den 1 januari har Karlshamn, Karlskrona och Ronneby ett gemensamt överförmyndarkansli och nu håller medarbetarna från de tre kommunerna på att flytta in i gemensamma lokaler i Ronneby på Metallgatan 1.

Birgitta Jönsson, enhetschef Överförmyndarkansliet, står utanför entrédörren till de nya lokalerna på Metallgatan 1 i Ronneby.

− På måndag, den 1 februari kommer vi äntligen att vara på plats i Ronneby. Vi är ett härligt gäng från Karlshamn, Karlskrona och Ronneby och det ska bli givande att få utveckla verksamheten tillsammans. Dessutom är det kul att få vara pionjär, för vi är faktiskt först ut med att ha ett sådant här samarbete över kommungränserna, säger Birgitta Jönsson, enhetschef Överförmyndarkansliet.

Flyttlass

I veckan har flyttlassen gått från de olika kommunerna och under dessa dagar har verksamheten haft sina telefontiderna stängda. Från och med måndag 1 februari är verksamheten igång igen.

Kontaktuppgifter:

Telefon: 0457-61 82 87

E-post: overformyndar@ronneby.se

Telefontider och besök från och med 1 februari:

Telefontider: måndag - torsdag mellan klockan 10.00 - 12.00.

Besökstid torsdagar mellan klockan 13.00 - 15.00.

Besök övrig tid kan bokas efter överenskommelse på telefon 0457 – 61 82 87.

Ärenden som rör överförmyndarorganisationen kan i många fall skötas digitalt. För dig som har behov av att träffa en handläggare fysiskt kommer möjligheten finnas kvar även i Karlskrona och Karlshamn, men främst i Ronneby.

Läs mer om godman, förvaltare och förmyndarepå ronneby.se/godman Öppnas i nytt fönster.