Artikeln publicerades 14 augusti 2020

Nya tider för egenprovtagning

Provtagningspaket för covid-19

Provtagningspaket för covid-19

Region Blekinge ändrar från 20 augusti tiderna till egenprovtagning för covid-19. I Ronneby håller provtagningen öppet måndagar och torsdagar.

Region Blekinge ändrar i nästa vecka tiderna till egenprovtagning för covid-19. Antalet bokningsbara tider minskas, eftersom bokningstrycket varit lågt.

Det kommer fortfarande finnas gott om tider att boka, säger Mats Wennstig, hälso- och sjukvårdsstrateg i Region Blekinge.

De nya öppettiderna gäller från och med den 20 augusti och innebär att samtliga provtagningsplatser finns kvar, men är öppna två till tre dagar per vecka, istället för dagens fem dagar per vecka. Totalt sett innebär det en halvering av tiderna för egenprovtagning på provtagningsplats och egenprovtagning via hemleverans. Apotekens utlämning av test för egenprovtagning påverkas inte av ändringen.

Mer och detaljerad information finns på 1177.se/blekinge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyhet 2 juli 2020

Region Blekinge erbjuder tidsbeställd egenprovtagning för covid-19 till den som har fyllt 16 år (ändrat från 18 år till 16 år den 21 augusti 2020) och har symtom på sjukdomen. Provet visar om du har en pågående infektion, så du måste ha haft symtom i minst två dagar för att provet ska ge ett korrekt resultat.

Du beställer egenprovtagning via e-tjänsterna på 1177.se och behöver en e-legitimation för att logga in. I beställningsformuläret väljer du provtagningsplats och ungefärlig tidpunkt för provtagningen. Till provtagningsplatsen tar du dig i bil och får där provtagningspaketet genom den öppna bilrutan. Du tar provet själv på plats och lämnar tillbaka det till personalen. Svaret finns inom ett par – tre dygn i e-tjänsten på 1177.se.

Mer och detaljerad information finns på 1177.se/blekinge Länk till annan webbplats.