Artikeln publicerades 7 februari 2022

Tillståndsguiden förenklar för dig som företagare

Flicka som skriver på en dator

Ronneby kommun lanserar nu en ny Tillståndsguide där de tillstånd och regler som är aktuella och relevanta för företagare finns samlade. Tillståndsguiden ska underlätta företagarnas arbete med att starta, bedriva och utveckla sin verksamhet. Guiden är en del i Ronneby kommuns digitaliseringsstrategi.

ronneby.se/foretag kan den som är företagare utifrån vilken bransch man tillhör, ange behov och riktning och därefter se vilka tillstånd som krävs. Istället för att leta runt på egen hand erbjuder tillståndsguiden en samlad bild för företagaren utifrån olika kategorier. Till exempel kan man välja kategorin för att driva eller starta ett café. Genom att klicka på den kategorin hittar man alla länkar, blanketter, e-tjänster och informationsblad som behövs för en caféverksamhet samlat på en plats.

- Det ska vara enkelt för företag att göra rätt. Ronneby kommun har en hög ambition när det gäller att ha ett företagsklimat som ligger i framkant och i det arbetet fokuserar vi på att underlätta för våra befintliga och nya företag att vara i kontakt med kommunen. I det här fallet genom att öka tillgängligheten i olika tillståndsärenden, säger Torbjörn Lind, näringslivschef i Ronneby kommun.

Tillståndsguiden och övergången till nya e-tjänster är en del i Ronneby kommuns digitaliseringsstrategi. Fokus ligger på att kommunens processer ska bli mer effektiva och tillgängliga och en förutsättning är att informationen är digital från start. När ansökningar är digitala blir handläggningen smidigare och mindre resurskrävande.

Till Tillståndsguiden

Känner du att du behöver ytterligare stöd och hjälp gällande tillstånd har du möjlighet att boka tid med vår företagslots. Boka tid via vår e-tjänst. Länk till annan webbplats.

Mer information
Kontakta Näringslivschef Torbjörn Lind