Artikeln publicerades 17 december 2021

Ronneby har högst andel UF-företagare av en årskull i länet

UF-elev

Andelen elever som driver UF-företag ökar kraftigt för andra året i rad i Ronneby. Mer än en fördubbling sedan läsåret 2019/2020 till idag.

Statistik som Ung Företagsamhet publicerat visar att under läsåret 2021/22 driver 143 elever i Ronneby UF-företag. Statistiken visar även att Ronneby har högst andel UF-företagare av en årskull i länet med ett genomslag på 48%.

- Vi är stolta över att bidra till företagsamma individer som står redo för framtiden, säger Fredrik Bernelf, Lärare på Gymnasieskolan Knut Hahn.

Forskning visar att de elever som driver UF-företag under sin skolgång, får högre lön, har lägre arbetslöshet och är i större utsträckning benägna att starta eget i framtiden. Erfarenheterna från ett UF-år gör med andra ord stor skillnad, både för individen och för samhället.

- Detta ger goda utsikter och bra underlag för framtida företagande i Ronneby, säger Torbjörn Lind, Näringslivschef i Ronneby kommun.

Fredagen den 17 december kl. 17-21 anordnar Ronnebys UF-företag en julmarknad på Ronneby torg under Ronneby Handels evenemang "Nattöppet i Ronneby".

Mer information
Kontakta Näringslivschef Torbjörn Lind

Statistiksiffror på UF-företagande i Blekinge