Artikeln publicerades 23 september 2021

Ronneby expanderar!

Etableringsguide

Det är glädjande! Vi har det många vill ha. Nu finns det presenterat i en Etableringsguide. Nära, expansivt och med en stor portion livskvalitet. Just detta står högt på önskelistan när nya och växande företag ska välja sin etableringsort. 

”Här finns vi! Mitt i Blekinge. Väl grundade i tradition av handel, produktion, teknik och innovation. En kommun med fokus och framgång på hållbarhet. Med ett biosfärområde utsett av UNESCO där ängar och lövskogskust möter havet. Vi har en blodig historia och ett kungligt vrak som sjönk år 1495. Här bor och arbetar vi. Här expanderar vi. Här lever vi nära varandra i tanke och i avstånd. Lätt når vi storskogens blåbär. Lika lätt når vi storstadens puls och affärskontakter i Europa. Välkommen du också!”

Det är den inledande texten i Ronnebys nya Etableringsguide. Guiden beskriver kommunen med siffror, tabeller och kalla fakta men också med beskrivande texter och bilder för att på bästa sätt berätta om Ronneby kommuns fina kvaliteter som etablering- och bostadsort. Vi hoppas den väcker nyfikenhet på vår del av Blekinge och att den i förlängningen resulterar i fler företagsetableringar och fler invånare.

Läs Ronnebys nya Etableringsguide Pdf, 2.4 MB.

Mer information
Kontakta Näringslivschef Torbjörn Lind