Artikeln publicerades 9 oktober 2020

Människor och företag i framkant prisades i Ronneby

I samband med näringslivsmässan Ronneby NU, som i år ställts in pga Corona, brukar företagarföreningarna, NyföretagarCentrum, Ung Företagsamhet och Ronneby Kommun arrangera en prisutdelning för ”människor och företag i framkant”. Utmärkelserna delades ut även i år under en ceremoni på Ronneby Brunn fredagen den 9 oktober. 

Alla vinnarna av priser i årets prisutdening 2020

Från vänster: Fredrik Martinsson och Bernt Karlsson Areff Systems, Tove Hammering och Benjamin Forsman från Hoby Kulle Herrgård, Conny Berg KRIF, Lotta Emanuelsson matbudet.nu, Mirai Thorssell, Tilde Arnoldsson och Nikita Karlsson Design ny Ronneby UF fick alla priser.

- Vi är alla otroligt stolta över dessa personer och entreprenörer, de är Ronnebys stjärnor och eldsjälar, säger Tina Tedenlid, Verksamhetsledare på Ronneby Business Center.

Årets Ronneby NU:are 2020 (Ronneby kommuns Näringslivsråds priser)

Tilldelas: Lotta Emanuelsson

”En eldsjäl som är aktiv inom såväl föreningsliv som näringsliv med ett stort engagemang för Ronnebys utveckling. Startade under hösten hemsidan matbudet.nu med huvudsaklig inriktning på matleveranser till de med anledning av Covid-19 definierade riskgrupperna. Detta även till stor gagn för vår restaurangnäring."

Tilldelas: Conny Berg

"Välkänd företagarprofil med ett stort och långvarigt engagemang i föreningslivet, nu som ordförande i Krif. Har med sin och föreningens starka koppling och arbetsinsats för matbudet.nu varit en förutsättning för det lyckade resultat som uppnåtts. Ett strålande exempel för vad som kan åstadkommas i samverkan mellan näringsliv och föreningsliv."

Årets Nyföretagare i Ronneby 2020 (Ronneby NyföretagarCentrums pris)

Tilldelas: Tove Hammerin och Benjamin Forsman, Hoby Kulle Herrgård

"Genom ett stort engagemang har Tove och Benjamin utvecklat och förvandlat Hoby Kulle Herrgård till ett fantastiskt utflyktsmål där de erbjuder Bed & Breakfast, café, orangeri med mat och dryckesservering samt mycket annat. Paret är ett bra exempel på att det går att lyckas som nyföretagare genom hårt arbete och en bra affärsplan."

Årets UF-företag i Ronneby 2020 (Ung Företagsamhets pris)

Tilldelas: Tilde Arnoldsson, Mirai Thorssel och Nikita Karlsson, Design by Ronneby UF

”Årets vinnande UF-företag har stuckit ut redan från start och de har hållit en tydlig röd tråd genom hela UF-året. Företagsmedlemmarna har visat på ett stort driv, levererat snygga företagsrapporter och haft en stor kunskap om sin produkt vilket har bidragit till en god försäljning. Genom att tänka hållbart och återanvända saker vi slängt lyckas de skapa en otroligt fin produkt som passar en bred målgrupp. Tjejerna har även visat att man kan vända motgång till framgång.”

Årets Made in Ronneby 2020 (Jury utser, bidraget går vidare till Årets Made in Blekinge på näringslivsgalan Guldeken den 27 november)

Tilldelas: Areff Systems AB

”Företaget har under en flera år succesivt expanderat sin verksamt och är idag verksamt inom en rad områden med digitala lösningar såsom passerkontroll, ID-kort, biljetthantering, processtyrning och betallösningar. Företaget har byggt upp ett stort förtroende på marknaden och ligger i framkant vad det gäller process- och funktionsutveckling med inriktning mot ökad säkerhet. Marknaden finns i stor utsträckning utanför länets gränser. Export utanför landets gränser uppgår till drygt 10% av omsättningen. Kundstocken utgörs av ett flertal stora aktörer, såväl privata som offentliga. Ledningen i företaget är också engagerade i flera forum som stöder och främjar entreprenörskap i olika former såväl lokalt som regionalt.”