Nyheter inom näringsliv och arbete

Här hittar du nyheter för näringslivet och om arbetsmarknadsinsatser, jobbmöjligheter, ferie-arbete och sommarjobb.


 • Alfa Laval expanderar i Ronneby och flyttar stora delar av sin lager- och logistikverksamhet till kvarteret Telefonen

  Flytten in i de nya lokalerna kommer att ske succesivt under våren och sommaren 2023. Alfa Lavals befintliga produktions- och kontorslokaler och de nya lokalerna i kvarteret Telefonen ligger på var sin sida av Metallgatan. Genom expansion av lokalyta kan Alfa Laval säkerställa en fortsatt tillväxt i Ronneby.

 • Vi söker krögare till sommarpärla i skärgården

  På Karön, tvärs över sundet från Ekenäs i Ronneby, sjuder det av liv sommartid. Ett stenkast från bryggan där skärgårdsbåten lägger till hittar vi restaurang Schweizeriet. Denna anrika pärla är nu möjlig att hyra för att driva restaurang i sommar.

 • Sommarjobba hos oss!

  Sommaren kan verka långt borta, men vi söker redan nu semestervikarier och sommarjobbare inför sommaren 2023.

 • ABRI bygger ny fabrik till Cetetherm

  Det kommunala fastighetsbolaget ABRI bygger en helt ny fabrik. Den nya industrifastigheten kommer att uppföras i anslutning till E22 vid Ronnebys östra infart och blir cirka 4 000 kvadratmeter stor. Byggnaden kommer att inrymma produktionsyta, laboratorium, kontor och ett större lager.

 • Ungdomsjobb på Olsgården i Kallinge

  Företaget Ung Omsorg startar verksamhet i Ronneby och erbjuder högstadieungdomar och gymnasieungdomar jobb som aktivitets- och samtalsresurs för seniorer på boendet Olsgården. Ungdomarna jobbar i team som hälsar på och umgås med de boende på helgerna.