16 oktober 2019 kl. 08.30-15.45  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Utbildning Ansvarsfull alkoholservering

Blekinges kommuner tillsammans med Länsstyrelsen Blekinge hälsar tillståndshavare med personal välkomna till deltagande i utbildningen Ansvarsfull alkoholservering den 16 och 23 oktober 2019.

Alkohollagen framhåller ett socialt ansvar och betonar att serveringen av alkohol ska ske med återhållsamhet för att begränsa risken för skadeverkningar. För att alkoholserveringen ska skötas på ett ansvarsfullt sätt krävs mer än bara kunskaper om alkohollagen.

Utbildningen framhåller, förutom alkohollagen, även alkoholens medicinska effekter, drogteckenutbildning och konflikthantering. Syftet med utbildningen är att minska det krogrelaterade våld, minska överservering och minimera risken att underåriga köper alkohol på serveringsställen. Denna utbildning som nu erbjuds er är framtagen på vetenskaplig grund
och är bevisat effektiv.

Målgrupp: Utbildningen vänder sig till all personal i restaurangbranschen; tillståndshavare, bartender, servitör, ordningsvakt, entrévärd m.fl.

Tid: Den 16 oktober kl. 8.30 – 15.45 och den 23 oktober kl 8.30 – ca 15.30. Utbildningen är uppdelad på två dagar med en veckas mellanrum. Detta för att deltagarna ska få tid att läsa in materialet.

Plats: Hotell Humbla, Bredgatan 8 Sölvesborg

Avgift: Kostnaden för utbildningen är 950kr/person (ex moms). Material, fika och lunch ingår i priset. Mottagningsbevis för redovisning ges vid begäran.

ANMÄLAN OCH PROGRAMPDF

Evenemangsinformation
Arrangör Glasklart - Blekinges krogar och myndigheter i samverkan
Lokal/plats Hotell Humbla, Bredgatan 8
Ort Sölvesborg