SydostLeader

Leader är en metod som gör det möjligt för boende och föreningar att arbeta med lokal utveckling tillsammans med den offentliga sektorn. Leader skiljer sig från andra program genom den speciella arbetsmetod som har utvecklats inom programmet. Leader består av både en arbetsmetod och en pott pengar för utvecklingsprojekt - att arbeta med Leader är ett sätt att påverka den lokala utvecklingen. Leader är ingen myndighet utan är en ideell förening, som består av ett så kallat trepartnerskap mellan det offentliga, de ideella föreningarna och företagen i området.

Leader är en metod inom hela EU för att utveckla landsbygden i projektform.

SydostLeader har möjlighet att verka i de fyra ESI-fonderna: Jordbruks-, Havs- och fiskeri-, Regional- samt Socialfonden.

Projektstöd kommer att kunna sökas från början av 2016 fram till hösten 2020 av såväl föreningar som småföretagare, lokala utvecklingsgrupper och nätverk inom vårt område som omfattar Emmaboda, Karlshamn, Karlskrona, Lessebo, Nybro, Olofström, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd, Torsås och Uppvidinge kommuner. Därutöver omfattas även hela sjön Åsnen och södra Kalmarsund samt Öland fiske- och farvatten av vår Havs- och fiskefond.

Projekt som syftar till att stärka vår ekonomiska tillväxt och skapa fler arbetstillfällen, är nyskapande och hållbara kommer att prioriteras.

Läs mer om SydostLeader Länk till annan webbplats.

grönsaker