Swedish Waterjet Lab

På Ronneby Business Center på Soft Center finns labbmiljöer för smart industri inom till exempel vattenskärning, 3D-printing och Industri 4.0. Där kan du bland annat få hjälp med industridesign, produktutveckling och framtagning av prototyper.

I Ronnebyområdet finns en av världens mest framstående gruppering av företag inom vattenskärningsteknik. För att stärka vattenskärningsindustrin ytterligare har företagen tillsammans med regionen startat Swedish Waterjet Lab, SWL. Flera ytterligare finansiärer stödjer labbet och målet är att skapa en hållbar utveckling av vattenskärningsindustrin i Sverige.

SWL är en plattform där industri, samhälle och högskola får möjlighet till att arbeta med samverkansprojekt på ett effektivt sätt. I labbet finns utrustning för att utföra och analysera skärtester. Detta görs både åt företag som är nyfikna på vattenskärningstekniken, åt företag som redan är kunniga inom teknikområdet och för forskare och studenter vid högskolor.

Samarbete och öppenhet är ledstjärnan för SWL. Detta har gjort att labbet under åren har hunnit med ett flertal skärtester åt intressenter i Sverige och Europa. Förutom teknikutvecklingen är också kompetensförsörjning de områden som verksamheten fokuserar på. Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster