Jordbruksverket

Jordbruksverket är regeringens expert- och förvaltningsmyndighet inom jordbruk, fiske och landsbygdsutveckling. Maten, djuren, miljön och klimatet är frågor som berör alla.

Stöd

Du som driver företag eller har annan verksamhet på landsbygden kan söka stöd. Det finns också stöd som du kan söka oavsett var du är verksam. Här hittar du till exempel information om stöd till lantbrukare, fiskare och vattenbrukare samt till lokalt ledd utveckling. Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det finns flera olika stöd och ersättningar i landsbygdsprogrammet. Det finns företags- och projektstöd. Du kan exempelvis få stöd för att göra investeringar i ditt företag eller för att göra investeringar som blir till nytta för fler. Det finns också fler stöd som startstöd, stöd till samarbeten, stöd till bredband och miljöinvesteringar.

I landsbygdsprogrammet ingår också stöd och ersättningar som räknas som jordbrukarstöd. Dessa vänder sig i första hand till lantbrukare. Det kan exempelvis vara miljö- och djurvälfärdsersättningar.

Läs mer om Stöd i landsbygdsprogrammet härlänk till annan webbplats

Mentor

Företagare som vill satsa inom jordbruk, trädgård eller rennäring kan nu även få stöd och inspiration av mentorer som själva är erfarna företagare. Syftet är att utveckla företagandet inom de gröna näringarna. 

Gro är ett mentorprogram med affärsutveckling i fokus. Har du ambitionen att utvecklas vidare med din verksamhet och vill ha stöd och inspiration på vägen? Då kan mentorsprogrammet Gro vara rätt för dig. Läs mer om Grolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om landsbygdsutveckling i Ronneby här

blommor landsbygd