Material Corona

Här har vi samlat material som du kan ha nytta av i din verksamhet kopplat till Coronakrisen.

Golvdekaler - Tänk på avståndet!

Golvdekal med halkskyddslaminat som uppmanar att hålla avstånd finns för beställning kostnadsfritt hos MA Screen & Reklam. Läs mer och beställ Länk till annan webbplats.

Golvdekal Ronneby den moderna kurorten

Dekalark

Dekaler "Tänk på avståndet" att till exempel klistra på bord inomhus och utomhus på restauranger och caféer finns nu att beställa kostnadsfritt hos MA Screen & Reklam, 12 dekaler per ark, storlek 100*70 mm. Läs mer och beställ Länk till annan webbplats.

Affischer

Informationsskyltar på olika språk

Länsstyrelserna, MSB, FoHM och Socialstyrelsen har tagit fram anslag till info- och reklamtavlor till köpcentrum och butiker med information på flera språk om att hålla avstånd för att minska smittspridningen av Coronaviruset. Finns som kort film eller affisch med budskapet ”Att hålla avstånd är att visa omtanke” på åtta språk. Språken är: svenska, pashto, dari, arabiska, albanska, ryska, polska, somaliska. Vill du använda i din verksamhet kan du ladda ner dem kostnadsfritt här. Länk till annan webbplats.

Tips på möblering

Illustration som visar fyra bord i en rektangel med avståndsmarkeringar 1 meter mellan borden och utdragna stolar

Från 1 juli 2020 gäller en ny lag som kräver att serveringsställen (restaurang, bar, café mm) minska trängsel. Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya föreskrifter och allmänna råd om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen, tillsynsansvaret ligger dock på kommunerna. Föreskrifterna ska hjälpa caféer och restauranger att motverka spridning av covid-19.

Miljö- och hälsoskyddsinspektörerna i Ronneby kommun har sammanställt informationen till serveringsställen på ett informationsblad där även en illustration ingår som förtydligar hur det nya kravet på minst en meter avstånd mellan sällskap ska läsas. Illustrationen är godkänd av Smittskydd Blekinge. Den är framtagen för att ge tydlig information till företagen med serveringar men är också bra för övriga verksamheter att använda som mall för möten, fikaplatser med mera.

Ladda ner illustrationen (bild i png-format)

Ladda ned informationsbladet inklusive illustrationen här. Pdf, 248.4 kB.

Läs mer om den nya lagen Länk till annan webbplats.

Planerar du för ett arrangemang?

Vi har tagit fram en ifyllbar affisch för arrangörer som du kan använda och sätta upp vid entrén för att informera om det max antal som gäller hos dig. Allt du behöver göra är att ange antal, lägga in din logotyp, skriva ut och sätta upp. Klicka här så hittar du den på vår sida om den grafiska profilen för platsvarumärket Ronneby under mallar Länk till annan webbplats.