Semestervikariat 2022

Som semestervikarie i Ronneby kommun sommaren 2022 erbjuder vi dig möjligheten att arbeta i många olika verksamheter, träffa nya människor och knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

Välkommen att skicka in ansökan till våra olika verksamheter i Ronneby kommun. Här nedan läser du mer om de olika jobben.

Jobba inom vård- och omsorg

Förgyll sommaren för våra äldre kommuninvånare!
Som semestervikarie inom vård- och omsorgsförvaltningen gör du skillnad för andra människor varje dag, genom att aktivera, stötta, skapa socialt sammanhang och ge god omvårdnad till våra kunder och vårdtagare.

Arbetstiden ser olika ut beroende på var man arbetar, verksamheten pågår dygnet runt.
Beroende på dina önskemål och behov är arbetstiderna dag/kväll eller ständig natt.

Samtliga tjänster innebär helgtjänstgöring.

Du har lätt för att samarbeta, gillar ordning och reda
och du trivs att jobba med, och hjälpa människor. Du kommer få introduktion av erfarna kollegor

Det är viktigt att du har ett gott och respektfullt sätt både gentemot brukare, anhöriga och medarbetare.

Eftersom dokumentation och kommunikation är en viktig del av det dagliga arbetet, behöver du ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Det är positivt om du har utbildning eller erfarenhet inom vård och omsorg.
Erfarenhet av annat serviceyrke är meriterande.


Ansök sommarvikariat inom Vård- och Omsorg här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jobba inom funktionsstöd

Med begreppet delaktighet i fokus kommer du att arbeta med att stödja och hjälpa personer med olika funktionsnedsättningar i deras dagliga liv, efter deras individuella behov.

Du ska öka individens möjlighet att leva ett så självständigt liv som möjligt, utifrån dennes förutsättningar. Alltifrån hjälp med personlig hygien till att följa med på fritidsaktiviteter ingår i arbetet.

I våra korttidsverksamheter finns barn och ungdomar som behöver omväxling från deras hemmiljö. Inom personlig assistans sker oftast arbetet i den enskildes hem.

Ensamarbete kan förekomma. Arbetstiden kan vara förlagd till kvällar, nätter och helger. Du kommer att bli tilldelad ett schema där du arbetar delar, eller hela, sommarperioden (v 25-34). Det är en förutsättning att du kan arbeta både med kvinnor och män.

Vi erbjuder dig ett utvecklande och varierande arbete. Du kommer att få en god introduktion då vi vill att du ska känna dig välkommen hos oss.

Vi söker dig som är flexibel och som kan arbeta med varierande uppgifter efter vad den enskilde behöver och önskar. Som person är du trygg i dig själv, lyhörd för andra människors behov. Du är ansvarstagande, lojal och ordningsam.

Har du erfarenhet av LSS och arbete med personer med intellektuell/kognitiv funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd, personlig assistans samt inom socialpsykiatri är det meriterande. Meriterande är om du har 3-årig omvårdnadslinje, vård- och omsorgsutbildning (Kom Vux), vård-och omsorgsutbildning 80p KY, eller annan vårdutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Eftersom dokumentation och kommunikation är en viktig del i det dagliga arbetet hos oss krävs att du kan använda det svenska språket i både tal och skrift.

Ansök om sommarvikariat som funktionsstöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jobba som kock eller köksbiträde

Vi söker dig, en matlagare med ett brinnande intresse för mat, att vara sommarvikarie som kock eller köksbiträde. Du har kunskap och erfarenhet av att laga god mat. Du är flexibel, har känsla för service och kan ta stort ansvar samtidigt som du har god samarbetsförmåga och är självständig. Du ska också ha kunskaper om relevant lagstiftning och egen kontroll.

Vi har som krav att du är utbildad kock, har jobbat flera år i kök eller har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Arbetsuppgifterna kan variera mycket beroende på vilket kök du ska arbeta i. Allt i från att vara ensam i ett kök, med allt ansvar det innebär, till att vara en av flera i nästa kök.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat matlagning, specialkost, bereda salladsbuffé, planering och beställning, egenkontroll, disk och städning.

I ditt arbete ska du kunna hantera olika specialkoster och anpassad konsistens, recept och livsmedel med innehållsförteckningar och därför krävs goda kunskaper i svenska.

Du är utåtriktad och har lätt att knyta kontakter. Du anser att service är viktigt, har ett lösningsfokuserat arbetssätt och tycker att vi är till för våra gäster.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort och tillgång till bil är önskvärt
Utdrag ur belastningsregistret är ett krav.

Ansök sommarvikariat som kock eller köksbiträde här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.