Kombinera studier med arbete som lärare

Ronneby kommun ger två blivande lärarstudenter möjlighet att läsa till grundskollärare vid Högskolan Kristianstad och samtidigt arbeta som lärare i Ronneby kommun. Nästa möjlighet att söka är till våren 2023.

Ronneby kommun erbjuder arbetsplatsintegrerad grundlärarutbildning tillsammans med Högskolan Kristianstad. Det innebär att du kombinerar högskolestudier med en anställning på en grundskola i kommunen och får lön under hela studietiden. Grundlärarutbildningen ger dig behörighet att undervisa i grundskolans åk 4-6 i ämnena svenska, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi och teknik. Upplägget ger den studerande unika möjligheter att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken och får lön redan under utbildningstiden.

– För oss som arbetsgivare är den kombinerade modellen en bra möjlighet att öka utbytet mellan senaste forskningen i exempelvis pedagogik och den praktiska användningen i klassrummet. Det kollegiala lärandet har så fått en andra dimension, där både erfarna och nya kollegor lär i utbyte med varandra, säger förvaltningschefen för utbildningsförvaltningen Tobias Ekblad.

Mer information

Detaljerad information om utbildningen finns på Högskolan Kristianstads hemsida Länk till annan webbplats..