Tobaksförebyggande arbete 2020 - Bli en tobaksförebyggare du också!

Ronneby kommun erbjuder ungdomar feriearbete med tobaksförebyggande arbete i sommar. Arbetet utgår från tobakskonventionen samt barnkonventionen och syftet med arbetet är att skapa delaktighet för ungdomar i detta viktiga arbete samt upprätta metoder för kunskapsspridning i tobaksfrågan. Sommarjobbet är en del av kommunens arbete för tobaksfria barn och unga i Blekinge.

 Vi söker dig som:

  • är intresserad och vill lära dig mer om tobakens skadeverkningar och tobaksförebyggande arbete.
  • är driven och tar eget ansvar.
  • trivs att jobba i grupp.
  • bjuder på dig själv och är beredd på att informera andra.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
  • har intresse för kultur, konst, måleri och skapande i någon teknik

 Detta är ett feriearbete som är jättebra att ha i sitt CV när det är dags att söka jobb.

Tillsammans kommer ni att få lära er om tobakens skadeverkningar och tobaksförebyggande arbete i teori och praktik, för att sedan sprida dessa kunskaper till andra unga i kommunen. Jobbet innebär också att hjälpa kommunen att ta fram vad som är viktigt i tobakspolitiken i Ronneby kommun.

Se filmen som 2019 års tobaksförebyggare arbetade fram, tillsammans med Kulturskolan i Ronneby, på Ronneby kommuns Youtube kanal.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

När du har sökt sommarjobbet:

En tid efter att du sökt ditt sommarjobb kommer du bjudas in till en gruppträff med övriga ungdomar som sökt sommarjobbet. Under träffen får du mer information om vad sommarjobbet innebär av ansvarig handledare. Du får även möjlighet att berätta mer om dig själv och ställa frågor om sommarjobbet. Därefter får du besked om du är aktuell för sommarjobbet

Period, plats och tid:

Tisdagen den 15 juni till fredagen den 3 juli 2020 (period 1). Därefter kan ytterligare 3 arbetsdagar tillkomma under tobaksfria veckan (v 47) för information till yngre ungdomar. För detta kan ni behöva vara ledig från skolan, vilket vi hjälps åt från arbetsgivaren att ordna. Jobbet är förlagt på stadshuset i Ronneby, men det kan också innebära arbete i länets övriga kommuner då kommunerna samverkar. Arbetstiden är mellan kl. 08:30–16:00. Det är viktigt att du kan delta under hela perioden av sommarjobbet eftersom det bygger på samtligas engagemang och närvaro!

Vid frågor kan du kontakta:

Sofie Ceder
Folkhälsosamordnare i Ronneby kommun
Tel 0457-61 89 61