Unga kommunutvecklare

Vill du vara med och utveckla Ronneby, nu och för framtiden?

Ronneby kommun behöver hjälp att göra Ronneby till en bättre plats för unga att leva på. Därför anställer vi i sommar unga kommunutvecklare. Unga kommunutvecklare är ett feriearbete som syftar till öka ungas inflytande. Vi vill tillvarata ungas engagemang, idéer och perspektiv genom att låta unga arbeta med olika utvecklingsfrågor.

Ni kommer att få veta mer om hur en kommun fungerar, om ungdomsinflytande, barnkonventionen och om ungdomsenkätundersökning LUPP. Ni kommer också att få träffa politiker och personer som jobbar i kommunen.

Uppdraget ni får är att ge ungas perspektiv i utvecklingsfrågor som är aktuella och ta fram förslag som gör Ronneby bättre för unga, nu och i framtiden!

Kvalifikationer:

För att jobba som ung kommunutvecklare behöver du klara av att arbeta både självständigt och tillsammans med andra samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av att möta människor och planera aktiviteter. Vi värdesätter också erfarenhet av att kommunicera digitalt.

När du sökt sommarjobbet

En tid efter att du sökt ditt sommarjobb kommer du bjudas in till en gruppträff med övriga ungdomar som sökt sommarjobbet. Under träffen får du mer information om vad sommarjobbet innebär av ansvarig handledare. Du får även möjlighet att berätta mer om dig själv och ställa frågor om sommarjobbet. Därefter får du besked om du är aktuell för sommarjobbet.

Period, plats och tid

Måndagen den 20 juni till fredagen den 8 juli 2022 (period 1).

Därefter kan ytterligare 1–2 arbetsdagar tillkomma under hösten för att informera om och sprida ert arbete. För detta kan ni behöva vara ledig från skolan, vilket vi hjälps åt från arbetsgivaren att ordna.

Jobbet är förlagt på stadshuset, Ronneby men det kan också innebära arbete i länets övriga kommuner då kommunerna samverkar. Arbetstiden är kl. 08:30–16:00.

Det är viktigt att du kan delta under hela perioden av sommarjobbet eftersom det bygger på samtligas engagemang och närvaro!

Vid frågor kan du kontakta:

Sofie Ceder, folkhälsosamordnare i Ronneby kommun, 0457-61 89 61 sofie.ceder@ronneby.se