Kaoskompaniet - där drömmar blir verklighet!

Vad är "Kaoskompaniet"?

Kaoskompaniet är ett projekt som drivs av Cela och Ronneby Kommun i samverkan med de andra kommunerna i Blekinge. Vi finansieras av Arbetsförmedlingen och Ronneby Kommun, och erbjuder personer som är 16-30 år möjlighet att jobba med sin passion på heltid. Med hjälp av oss utvecklar deltagarna en idé de redan har, eller så hjälps vi åt att hitta på något helt nytt.

Vi ger tillgång till kontor och annan utrustning som kan behövas, samt hittar en passande mentor för varje projekt. Vi kan garantera att man hos oss på ett snabbt och roligt sätt ökar sina möjligheter till anställning eller annan inkomst, samtidigt som man utvecklas tillsammans med andra!

Vadå Kaos? - Kaoskompaniet står på fyra ben. K står för kreaktivt lärande, A för arbetsplatser, O för okomplicerad företagsamhet, och S för scensationer.

Kreaktivt lärande - Vi blir modiga av att driva och utveckla idéer framåt. Vi testar affärs- och projketidéer i skarpt läge tillsammans med kluriga och kloka människor.

Arbetsplatser - Vi har projektkontor med datorer, internet, kollegor, massor av kärleksfullt och utmanande stöd. Allt för att våra deltagare ska kunna planera, genomföra och utvärdera sina projekt.

Okomplicerad Företagsamhet - Vi vill visa olika sätt att syssla med eget företagande utan buråkrati, och slapat kopplingar mellan deltagarna och näringsliv.

Scensationer - Skapa arenor för kaoskompanisterna i samverkan med näringslivet där ungas kunskaper, idéer och färdigheter testas på riktigt.


Hur kan jag bli en del av Kaoskompaniet? Nya grupper startas med jämna mellanrum. Hör av dig till Anna(anna.soderberg@ronneyb.se) eller Anna(anna.campbellmidenhag@ronneby.se om du vill veta mer!