• 25 nov

  Saker som inte skall till tippen!

  Gods som inte skall till tippen
  Det finns vissa saker som man kan tro är att bara slänga på återvinningscentralerna men nej nej!

 • 9 okt

  Hösten är här - spara på energi!

  spara energi
  Oavsett hur bra elavtal du har finns det en stor sparpotential i att minska din elförbrukning. Du kan med enkla medel minska din elkostnad och därigenom din miljöpåverkan, utan att det behöver innebära en stor förändring i din vardag.Vi har samlat några energitips som kan hjälpa dig att minska din elkonsumtion.


 • 30 sep

  Grattis Therese till din nya Sodastream!

  Vinnare i vattentips tävling
  Nu är lottningen avgjord och vi tackar alla som bidrog med både unika och innovativa tips på hur man kan spara vatten i vår tävling i "I Din Vardag".

 • 29 jul

  Nu är jordens resurser slut för i år!

  Earth overshoot day
  I dag, måndagen den 29 juli, har mänskligheten förbrukat årets budget av förnybara resurser – och tar nu av kapitalet.

 • 27 jun

  Bekämpa larver i era sopkärl!

  Bekämpa larver i soptunnan
  Det är inte bara vi som älskar sommarvärmen – fluglarver också. och allra bäst trivs de bland matavfallet i din soptunna. Här är tipsen på hur du motar undan dem!

 • 25 jun

  Strömavbrott kan förlängas på grund av torkan

  gnistbildning
  På grund av den höga brandrisk som råder i södra Sverige har Miljöteknik Elnät beslutat att inte koppla på strömmen direkt efter ett avbrott på grund av risken för gnistbildning vilket kan innebära en förlängning av elavbrottet.

 • 19 jun

  Använd vattnet smart!

  Vattensmarta tips
  Även om det finns gott om vatten i våra sjöar för tillfället så kan situationen ändras på grund av väder och ökad förbrukning av vårt dricksvatten. Förra årets situation då vi hade en extrem lång och torr period undgick nog inte någon. I Ronneby går det vanligtvis åt mest vatten under varma dagar i maj, juni och juli när många vattnar trädgården och fyller pooler.