Artikeln publicerades 22 maj 2024

Chatta med SAM på ronneby.se

Nu kan du fråga chatboten SAM om det du undrar eller letar svar på, här på webben. Han plockar fram svar utifrån den information som finns på ronneby.se och du hittar honom längst ner till höger på startsidan. SAM börjar jobba idag, som en del av lanseringen av vårt nya Kontaktcenter. Kontaktcenter ersätter tidigare Medborgarservice och telefonväxel. Med Kontaktcenter införs ett nytt arbetssätt där digitala tjänster kommer in i större utsträckning.

Välkommen till jobbet, SAM! Ronnebys nya digitala medarbetare och chatbot.

Nytt namn, nytt arbetssätt

Kontaktcenter slår ihop och ersätter det som tidigare hette Medborgarservice och Växel i Stadshuset. Namnbytet och sammanslagningen markerar också ett nytt förändrat arbetssätt.

Målet är att fler frågor som kommer in till Kontaktcenter ska lösas vid första kontakten. Om en fråga kräver mer kvalificerad hjälp ser kommunvägledarna till att den läggs vidare till verksamheten med kunskap att hantera ärendet. Genom det nya arbetssättet kommer förvaltningar att avlastas från vanliga generella frågor och kan istället lägga sin tid på de ärenden där specialistkunskap krävs.

Välkommen, AI-assistenten SAM!

Nya Kontaktcenter förstärks med ytterligare en kontaktväg. Det är en ny digital medarbetare, AI-assistenten SAM, en lösning unik i KommunSverige.

SAM är en chatbot på ronneby.se som kommer kunna ge service dygnet runt. Du chattar med SAM som besvarar frågor om vår kommun utifrån den information som finns på webbplatsen.

Digitala alternativ för mer service, inte "istället för"

Kontaktcenter kommer även fortsättningsvis att vara öppet för de som vill besöka eller ringa. Detta samtidigt som de som vill utföra sina ärenden digitalt på egen hand ska kunna göra det. Tanken är att de digitala tjänsterna frigör tid för de som önskar personlig kontakt via besök eller telefon. Det blir utökad tillgänglighet och mer service, för alla.

Andra nyheter i nya Kontaktcenter

Snart finns även ett nytt digitalt besökssystem på plats, där samtliga besökare ska registrera sig när de besöker Stadshuset.