Artikeln publicerades 19 juni 2019

Ny webbplats för byggnationer i Ronneby kommun

Människor sitter i solnedgången framför en damm, vid sidan av en storvuxen ek. Det är sommarkväll ute och bilden har ett gyllene, behagligt sken.

Ronneby växer med växtkraft. Vi satsar på nya bostäder och handelsområden runt om i kommunen. Dessutom kommer det att byggas en ny, miljövänlig grund- och högstadieskola. För att hålla ihop byggprojekten lanseras vi nu en ny hemsida, där du kan läsa mer om projektens detaljplaner, planprocesser och lokaler.

Tillsammans får vi Ronneby att växa. Bostäder ska bland annat byggas i Aspan, Bräkne-Hoby, Bustorp, Kvarteret Kilen och Risatorp. Handelsområdena Viggen, Ronneby Marina och Gärdet kommer att utvecklas med affärer och trevliga promenadstråk. Dessutom kommer Parkdalaskolan att byggas till en miljövänlig grund- och högstadieskola, som en del i projektet Framtidens skola.

Ny hemsida

För att du lättare ska kunna läsa om de kommande byggprojekten finns hemsidan: ronnebyvaxer.se Länk till annan webbplats.

Ta del av byggnationernas och utvecklingsområdernas planprocesser, detaljplaner och planerade byggstarter och inspireras av satsningarna.

I Ronneby finns det bra boende i olika miljöer, utrymme för rekreation, kulturliv och en berikande fritid. Här ligger hållbarhet och miljö ständigt i fokus, med siktet inställt på att bli Sveriges första hållbara kommun. Här finns en plats för allt och alla. Nu satsar vi för framtiden och skapar Växtkraft i Ronneby kommun.