Nyheter inom hållbar utveckling

Här hittar du några av alla nyheter som publicerats på temat hållbar utveckling. Många nyheter på temat publiceras även i några av de andra ingångarna på ronneby.se och i verksamheternas egna kanaler.

• Samråd avfallsplan

En man håller en flicka i famnen som sopsorterar.
    Ronneby kommun har tagit fram ett nytt förslag till avfallsplan. Den är nu ute på samråd till och med den 31 oktober och du bjuds in till att lämna dina synpunkter.

• Återigen topplacering för Ronneby kommun som miljöbästa kommun

prisrosett i silver och blått
    2022 blev det återigen topplacering för Ronneby kommun som kom på andra plats som miljöbästa kommun i sin kategori i Aktuell Hållbarhets kommunranking.

• Gott betyg till Ronnebys hållbarhetsarbete

Ikoner över de 17 globala målen i Agenda 2030
    Ronneby kommun är finalist och tillhör de tio bästa miljökommunerna i sin kategori i tidningen Aktuell Hållbarhets kommunranking. Finalisterna är de kommuner som visar högst ambition och aktivitet på miljöområdet.

• Släck för vår enda planet - Earth Hour 2022

Ronneby kommun deltar i Earth Hour som är världens största miljömanifestation då miljontals människor över hela världen visar sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset under en timmes tid. 2022 inträffar Earth Hour 26 mars kl. 20.30-21.30.

• KliMATlådan är här för att stanna

Klimatlådan
    Ronneby kommun införde klimatlådan på kommunens grundskolor i december 2020. Under klimatlådans första år har 972 matlådor sålts.