Earth Hour

Earth Hour inträffar kl.20.30 den 27/3  2021.

Ronneby kommun deltar i Earth Hour som är världens största miljömanifestation då miljontals människor över hela världen visar sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset under en timmes tid. 2021 inträffar Earth Hour 27 mars kl. 20.30.

Ronneby kommun gör många andra saker än att släcka för klimatet och den biologiska mångfalden. Våra förvaltningar och bolag jobbar på olika sätt för att minska klimatpåverkan, till exempel vid val av fordon, energieffektivisering, byte av gatubelysning till LEED, omställning av grönytor, digitalisering och framtagandet av en manual för hållbar byggnation Länk till annan webbplats..

Maten står för en stor del av klimatpåverkan. Ronneby kommuns kostenhet bidrar till en positiv utveckling genom att minska matsvinnet, göra klimatsmarta måltider och öka mängden ekologisk mat. Kostenhet har också infört KliMAT-lådan Länk till annan webbplats. som gör att elever och personal på kommunens skolor kan köpa den mat som blivit över då skolrestaurangen stängt för dagen.

2021 deltog Ronneby kommun för 11:e året i rad.

Var med och gör skillnad! På WWF´s hemsida Länk till annan webbplats. hittar du 50 små och stora förändringar du kan göra för vår enda planet.