Nyheter Kommun & politik

Här hittar du information om sådant som är nytt eller ändrat i övergripande kommunfrågor.

Nyheter

• Krisledningsnämnden i Ronneby kommun beslutar om ytterligare stöd till närings- och föreningsliv

Ronneby kommuns krisledningsnämnd har idag, 11 december 2020, aktiverats och genomförde ett sammanträde. Bakgrunden är den ökade smittspridningen i länet och den ansträngda situationen för närings- och föreningsliv i Ronneby kommun.

• Pristagare - Bästa Framsteg 2019

2018 instiftade Ronneby kommun ett årligt pris för Bästa Framsteg inom kommunkoncernen. Syftet med priset är att uppmärksamma och sprida goda exempel på utveckling i verksamheten. För att kunna ansöka om priset måste betydande framsteg ha uppnåtts utifrån ett strukturerat utvecklingsarbete. Nu har 2019 års vinnare mottagit sina priser.

• Folkhälsomyndigheten inför skärpta allmänna råd i Blekinge

Folkhälsomyndigheten har fattat beslut om skärpta allmänna råd om covid-19 i Blekinge. De skärpta allmänna råden från Folkhälsomyndigheten ersätter från 1 december de skärpta regionala råd för Blekinge som smittskyddsläkaren införde den 11 november. Råden är snarlika och har samma innebörd.

• Fler digitala möten och avrådan från besök på vård- och omsorgsboenden

Med anledning av de skärpta råden för att minska smittspridning av covid-19 har Ronneby kommun vidtagit ytterligare åtgärder. Ronneby kommun avråder från besök på kommunens vård- och omsorgsboenden, övergår där det är möjligt till distansundervisning inom Kulturskolan och digitala politiska möten.

• Ronneby kommuns åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19

Från 11 -30 november 2020 november gäller skärpta regionala råd i Blekinge för att minska risken för smittspridning av covid-19 i länet. Ronneby kommun följer dessa råd och kommer därmed vidta en rad olika åtgärder.

• Dags att söka utdelning från Stiftelsen Ronneby Brunns fonder för friskvård och trivsel

Stiftelsen har bildats genom sammanläggning av flera donationer som har sina ursprung i den forna brunnsepoken. Den årliga avkastningen får, efter vissa undantag, användas till bidrag åt "behövande personer för rekreation och rehabilitering eller dylikt".

• Ronnebysalen renoverad

Under sensommaren har Ronnebysalen i Stadshuset fått sig en välbehövlig uppfräschning. Renoveringen har inneburit en ny matta på golvet och grundligt renoverade stolar, bland annat.

• Nytt Ronneby Magasin i din brevlåda

I dagarna kommer ett nytt Ronneby Magasin landa i din brevlåda. Du kan bland annat läsa om en Ronnebyfamilj som delar med sig av sina hemesterpärlor, om det nya parkområdet som växer fram vid Kilen och om kommunens arbete under den pågående pandemin.

• Stadshuset 50 år

Den 31 augusti 1970 invigdes det nya stadshuset i Ronneby. Nu i dagarna var det 50 år sedan.

• Ronneby kommun i möte med civilminister

Kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson deltog idag vid ett digitalt möte med civilminister Lena Micko för att tillsammans med andra utvalda kommuner diskuterar hur den pågående pandemin påverkar kommunen.

• Ronneby kommun i topp i Sveriges Miljöbästa kommun

Ronneby kommun är bland de 20 bästa av mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner i Aktuell Hållbarhets kommunrankning Sveriges Miljöbästa kommun.

• Samarbetsvinster med förändrad organisation

Tydligare kontaktväg till kommunen för kommuninvånare och synergieffekter för medarbetare är två samarbetsvinster som förändringen i organisationen har bidraget till.

• Blekinge antaget till nationellt hållbarhetsprojekt

Region Blekinge är en av de 90 kommuner och regioner som har antagits till projektet Glokala Sverige. Syftet är att arbeta med FN:s globala mål för hållbar utveckling (Agenda 2030).