Nyheter Kommun & politik

Här hittar du information om sådant som är nytt eller ändrat i övergripande kommunfrågor.

• 2019-11-27

Trygghetsmätning 2019 för Ronneby kommun

Ronneby kommun och Polisen i Ronneby presenterade årets trygghetsmätning i slutet av förra veckan. Undersökningen visar på flera positiva utvecklingar, som till exempel att färre personer har utsatts för brott och att tryggheten i centrala Ronneby har ökat. Samtidigt som invånarna i Kallinge upplever en högre känsla av otrygghet trots att antalet brott har minskat jämfört med tidigare år. I övriga kommundelar visar resultatet av mätningen att man är trygg i sitt närområde.
  • 2019-03-19

Samarbetsvinster med förändrad organisation

Tydligare kontaktväg till kommunen för kommuninvånare och synergieffekter för medarbetare är två samarbetsvinster som förändringen i organisationen har bidraget till.
  • 2019-01-24

Blekinge antaget till nationellt hållbarhetsprojekt

Region Blekinge är en av de 90 kommuner och regioner som har antagits till projektet Glokala Sverige. Syftet är att arbeta med FN:s globala mål för hållbar utveckling (Agenda 2030).