Nyheter Kommun & politik

Här hittar du information om sådant som är nytt eller ändrat i övergripande kommunfrågor.

Nyheter


 • Nya e-tjänster för intyg

  Nu finns det två nya e-tjänster för dig som har jobbat hos Ronneby kommun och behöver intyga det. Nya e-tjänster gör det smidigare att få ett arbetsgivarintyg eller tjänstgöringsintyg.

 • Internationella demokratidagen

  Idag är den internationella demokratidagen. I dagarna är det dessutom 100 år sedan kvinnorna i Sverige för första gången fick använda sin rösträtt i ett riksdagsval. Detta uppmärksammas under hela året med en nationell kraftsamling ”Demokratin 100 år”.

 • Var med och påverka Blekinges framtid!

  Fler bostäder, kortare restider och bättre arbets- och utbildningsmöjligheter – hur vill du att Blekinges framtid ska se ut?

 • Kommunstyrelsens ordförande i samtal med kronprinsessan Victoria och prins Daniel

  Ronneby kommuns kommunalråd Roger Fredriksson fick en inbjudan till ett digitalt möte med kronprinsessan Victoria och prins Daniel som genomfördes idag. Kronprinsessparet vill informera sig hur pandemin påverkar kommuner runt om i landet.

 • Nya öppettider i Stadshuset

  Från och med måndagen den 25 Januari 2021 har vi nya öppettider i Stadshuset. Om du vill besöka oss eller ringa till vår växel på en vardag så öppnar vi vid halv åtta och stänger vid fyra på eftermiddagen. Information om helgdagar och dag innan röd dag hittar du här på vår hemsida.

 • Krisledningsnämnden i Ronneby kommun beslutar om ytterligare stöd till närings- och föreningsliv

  Ronneby kommuns krisledningsnämnd har idag, 11 december 2020, aktiverats och genomförde ett sammanträde. Bakgrunden är den ökade smittspridningen i länet och den ansträngda situationen för närings- och föreningsliv i Ronneby kommun.

 • Pristagare - Bästa Framsteg 2019

  2018 instiftade Ronneby kommun ett årligt pris för Bästa Framsteg inom kommunkoncernen. Syftet med priset är att uppmärksamma och sprida goda exempel på utveckling i verksamheten. För att kunna ansöka om priset måste betydande framsteg ha uppnåtts utifrån ett strukturerat utvecklingsarbete. Nu har 2019 års vinnare mottagit sina priser.

 • Folkhälsomyndigheten inför skärpta allmänna råd i Blekinge

  Folkhälsomyndigheten har fattat beslut om skärpta allmänna råd om covid-19 i Blekinge. De skärpta allmänna råden från Folkhälsomyndigheten ersätter från 1 december de skärpta regionala råd för Blekinge som smittskyddsläkaren införde den 11 november. Råden är snarlika och har samma innebörd.

 • Fler digitala möten och avrådan från besök på vård- och omsorgsboenden

  Med anledning av de skärpta råden för att minska smittspridning av covid-19 har Ronneby kommun vidtagit ytterligare åtgärder. Ronneby kommun avråder från besök på kommunens vård- och omsorgsboenden, övergår där det är möjligt till distansundervisning inom Kulturskolan och digitala politiska möten.

 • Ronneby kommuns åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19

  Från 11 -30 november 2020 november gäller skärpta regionala råd i Blekinge för att minska risken för smittspridning av covid-19 i länet. Ronneby kommun följer dessa råd och kommer därmed vidta en rad olika åtgärder.

 • Dags att söka utdelning från Stiftelsen Ronneby Brunns fonder för friskvård och trivsel

  Stiftelsen har bildats genom sammanläggning av flera donationer som har sina ursprung i den forna brunnsepoken. Den årliga avkastningen får, efter vissa undantag, användas till bidrag åt "behövande personer för rekreation och rehabilitering eller dylikt".

 • Ronnebysalen renoverad

  Under sensommaren har Ronnebysalen i Stadshuset fått sig en välbehövlig uppfräschning. Renoveringen har inneburit en ny matta på golvet och grundligt renoverade stolar, bland annat.

 • Nytt Ronneby Magasin i din brevlåda

  I dagarna kommer ett nytt Ronneby Magasin landa i din brevlåda. Du kan bland annat läsa om en Ronnebyfamilj som delar med sig av sina hemesterpärlor, om det nya parkområdet som växer fram vid Kilen och om kommunens arbete under den pågående pandemin. 

 • Stadshuset 50 år

  Den 31 augusti 1970 invigdes det nya stadshuset i Ronneby. Nu i dagarna var det 50 år sedan.


 • Ronneby kommun i möte med civilminister

  Kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson deltog idag vid ett digitalt möte med civilminister Lena Micko för att tillsammans med andra utvalda kommuner diskuterar hur den pågående pandemin påverkar kommunen.

 • Ronneby kommun i topp i Sveriges Miljöbästa kommun

  Ronneby kommun är bland de 20 bästa av mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner i Aktuell Hållbarhets kommunrankning Sveriges Miljöbästa kommun.

 • Samarbetsvinster med förändrad organisation

  Tydligare kontaktväg till kommunen för kommuninvånare och synergieffekter för medarbetare är två samarbetsvinster som förändringen i organisationen har bidraget till.

 • Blekinge antaget till nationellt hållbarhetsprojekt

  Region Blekinge är en av de 90 kommuner och regioner som har antagits till projektet Glokala Sverige. Syftet är att arbeta med FN:s globala mål för hållbar utveckling (Agenda 2030).