Nyheter Kommun & politik

Här hittar du information om sådant som är nytt eller ändrat i övergripande kommunfrågor.

• Ronnebysalen renoverad

Under sensommaren har Ronnebysalen i Stadshuset fått sig en välbehövlig uppfräschning. Renoveringen har inneburit en ny matta på golvet och grundligt renoverade stolar, bland annat.

• Nytt Ronneby Magasin i din brevlåda

I dagarna kommer ett nytt Ronneby Magasin landa i din brevlåda. Du kan bland annat läsa om en Ronnebyfamilj som delar med sig av sina hemesterpärlor, om det nya parkområdet som växer fram vid Kilen och om kommunens arbete under den pågående pandemin.

• Stadshuset 50 år

Den 31 augusti 1970 invigdes det nya stadshuset i Ronneby. Nu i dagarna var det 50 år sedan.

• Ronneby kommun i möte med civilminister

Kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson deltog idag vid ett digitalt möte med civilminister Lena Micko för att tillsammans med andra utvalda kommuner diskuterar hur den pågående pandemin påverkar kommunen.

• Ronneby kommun i topp i Sveriges Miljöbästa kommun

Ronneby kommun är bland de 20 bästa av mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner i Aktuell Hållbarhets kommunrankning Sveriges Miljöbästa kommun.

• Samarbetsvinster med förändrad organisation

Tydligare kontaktväg till kommunen för kommuninvånare och synergieffekter för medarbetare är två samarbetsvinster som förändringen i organisationen har bidraget till.

• Blekinge antaget till nationellt hållbarhetsprojekt

Region Blekinge är en av de 90 kommuner och regioner som har antagits till projektet Glokala Sverige. Syftet är att arbeta med FN:s globala mål för hållbar utveckling (Agenda 2030).