Karta & kommunikation

Med buss, bil, tåg, båt, cykel och flyg tar du dig enkelt till, från och mellan hem & arbete, jobb och fritid, stad och landsbygd, hav och sjöar i Ronneby kommun.

Ronneby har bra kommunikationer med Stockholm (flyg från Ronneby airport), Köpenhamn (tåg eller bil via Öresundsbron) och Kastrup (tre timmar med tåg). Du åker enkelt till städer på andra sidan Östersjön, t ex Gdansk, Liepaja och Klaipeda (båt från Karlskrona eller Karlshamn).

Du kan bo i Ronneby och jobba i Karlskrona, Karlshamn eller på annat håll i regionen och angränsande län. Det finns bekväma möjligheter att pendla som många använder sig av. Det tar 20 minuter till grannstäderna och omkring en timme till Växjö eller Kristianstad. Sommarmånadernas båttrafik i skärgården och extrabussar på landsbygden är uppskattad fritidskommunikation.

Se länkarna nederst på sidan för mer information om och interaktiv karta över hållplatser, skärgårdstrafik, cykel- och vandringsleder samt tidtabeller och trafikinformation hos Blekingetrafiken och Ronneby airport.