Artikeln publicerades 23 september 2022

Hedrande fjärdeplats i White Guide Junior till Sjöarpsskolan

Två unga kvinnor i festkläder ler mot kameran

Sjöarpsskolans kockar Jenny och Johanna var på plats i Helsingborg i tisdags den 20 september när White Guide Junior avgjordes.

Sjöarpsskolan kom på en hedrande fjärdeplats i kategorin Årets Pep-skola 2022 i White Guide Juniors tävling. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna.

Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året. Det finns totalt 16 kategorier man kan nomineras i och Sjöarpsskolan blev nominerade i kategorin ”Årets pep skola”.

Till Årets pep-skola nomineras de skolor som både arbetar med fysiskt aktivitet och hälsosamma måltider. Det blev ingen förstaplacering men bara att vara nominerade tycker jag är en vinst i sig.

Li Wahlgren, måltidschef för Sjöarpsskolan.

För att kunna nomineras till Årets pep-skola ska skolan vara med i Generation Pep, som Kronprinsessparet är initiativtagare till. Generation Peps målsättning är att engagera hela samhället i arbetet med att skapa en folkrörelse för mer fysisk aktivitet, bättre matvanor och en mer jämlik hälsa för barn och unga.

Nominerade Årets Pep-skola 2022 (utan inbördes rangordning)

Björkhagaskolan, Örebro

Bo skola, Lidingö

British Junior, Eskilstuna

Fredsborgsskolan, Österåker

Kviingeskolan, Östra Göinge

Sjöarpsskolan, Ronneby

Vasaskolan, Danderyd (vinnare 2022)

Vaxmoraskolan, Sollentuna

Viksbergskolan, Södertälje

Västerstrandsskolan, Karlstad