Artikeln publicerades 17 september 2021

Två nya förskolor i centrala Ronneby

I september startade två nya förskolor i Ronneby, Älgbackens förskola och centrumförskolan. Båda förskolorna har plats för upp emot 30 barn.

Förskolans personal syns tillsammans med en stor gammaldags mjölkkanna

Personalen på nya centrumförskolan tillsammans med den historiska mjölkkannan och smörkärnan: Anna Andréason, Mari Graad, Sofia Åberg, Kia Karlsson, Thomas Masseck, Jessica Johansson, Julianna Várnai, Maria Thorsell. Foto: Samer Abo-Hamda

Centrumförskolan

Förskolan har plats för 30-35 barn mellan 1-6 år. Under denna och nästa vecka skolas de första åtta barnen in på avdelningarna Mjölkkannan och Smörkärnan.

– När vi fick veta att vi kan hyra lokalerna i Arbetsförmedlingens tidigare lokaler i kvarteret Ernst gjorde vi lite research för att få veta mer om platsen. Under första halvan av 19-talet fanns ett stort mejeri här som säkert många äldre Ronnebybor kan minnas. Därför valde vi att knyta an till temat när vi döpte våra avdelningar till Mjölkkannan och Smörkärnan, säger rektor Thomas Masseck och visar upp den historiska mjölkkannan som kommer att synas i entrén.

Älgbackens förskola

Älgbackens förskola består av två avdelningar, Diamanten och Rubinen med barn i åldrarna 1 – 3 år. Det språkutvecklande arbete med hjälp av rim, ramsor och sång är något som pedagogerna på förskolan är extra stolta över.

– För oss är barnen det finaste som finns, riktiga ädelstenar. Därför vill vi gärna fortsätta använda de tidigare avdelningsnamnen, Diamanten och Rubinen. Att tillsammans med våra barn upptäcka naturen, språket eller musiken är glädje varje dag, säger rektor Annica Karlsson.

 

leksaker i olika färger ligger sorterade på en blå matta, små barnfötter och barnhänder syns med i bilden