Artikeln publicerades 18 augusti 2021

50-årsfest på Espedalsskolan

Den 18 augusti 1971 invigdes Espedalsskolan. Exakt 50 år senare är det åter igen första skoldagen för eleverna i Ronneby kommun och på Espedalsskolan firas detta med att inviga de nya paviljongerna som används både av skolan och förskolan.

Grinden framför skolan är dekorerat med det färgglada budskapet "50 år Espedalsskolan". I bakgrunden syns delar av skolan.

Espedalsskolan 2021

Första skoldagen är alltid en festlig tid, men i år firar Espedalsskolan lite extra. Skolan fyller 50 år och utbildningsnämndens ordförande Åsa Evaldsson kom på besök för att fira jubileet genom att inviga de nya paviljongerna tillsammans med barn, elever och personal på Espedalsskolan och Espedalens förskola.

Paviljongerna kommer att användas både av förskolan och skolan och togs i bruk redan i maj 2021.

Många barn står på en festlig dekorerad skolgård, framför en tvåvåningspaviljong. På trappen till andra våningen står två personer som håller tal.

Espedalsskolan 1990

Vi kan inte bjuda på en bild från invigningen av skolan 1971, men har med hjälp av Blekinge museums bildarkiv kunnat hitta en 30 år gammal bild, från 1990.

Svart/vit fotografi med barn framför en skola

Bilden visar Espedalsskolan 1990. Fotograf är okänd, men kommer från Sydöstrans arkiv. Källa: Blekinge museums bildarkiv.