Artikeln publicerades 27 mars 2020

Elevlunch till gymnasieelever i Ronneby kommun

Från och med måndag den 30 mars kommer elever på Gymnasieskolan Knut Hahn och Blekinge Naturbruksgymnasium ha möjlighet att hämta ut ett lunchpaket hos en av de anslutna restaurangerna.

Lunch finns att hämta måndag-fredag klockan 11-14 på många av kommunens restauranger. Läs hela listan här. Erbjudandet gäller ej lovdagar, exempelvis inte under påsklovet vecka 16.

Satsningen med subventionerad lunch är ett erbjudande från Ronneby kommun för att alla gymnasieungdomar får minst ett riktigt mål om dagen även fast skolorna är stängda samt att stödja näringen som är i kris på grund av coronaviruset.

Lunchpaketet till gymnasieelever får endast erbjudas som mat för avhämtning. Dessutom uppmanar Ronneby kommun, både elever och anställda inom de berörda restaurangerna, att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer att stanna hemma om man känner sig sjuk, även vid milda symtom, och att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra.

För att få tillgång till erbjudandet gäller följande rutin:

  • Eleven ska kunna visa upp skollegitimation. Elever vid Naturbruksgymnasiet uppvisar vanligt ID.
  • Eleven ska kunna uppge ett personligt lunch-ID.
  • Lunchen är endast för avhämtning/take away och får inte förtäras på restaurangen eller caféet.
  • Kompisar får inte hämta ut lunch åt varandra. Vårdnadshavare tillåts hämta ut lunch mot uppvisande av både egen legitimation, elevens skollegitimation samt att de uppger elevens personliga lunch-ID.
  • Eleven kan endast hämta lunch för en dag. Det tillåts inte hämta för flera dagar och förvara hemma.
  • Detta erbjudande begränsas till den period distansundervisning sker. Den dag gymnasieskolans undervisning återgår till normal undervisningsform och skollunch åter erbjuds upphör möjlighet att nyttja erbjudandet.