Artikeln publicerades 31 mars 2022

Skadegörelser vid Skogsgårdens förskola

De senaste dagarna har Skogsgårdens förskola utsatts för upprepade skadegörelser. Ronneby kommun tar detta på största allvar och har vidtagit en rad åtgärder.

De senaste dagarna har Skogsgårdens förskola utsatts för upprepade skadegörelser. Under veckan har vissa fönster krossats vid alla förskolans byggnader. Därför har inte alla rum på förskolan kunnat användas och vissa avdelningar har slagits ihop under dagen.

– Barnens och personalens trygghet och säkerhet har högsta prioritet för Ronneby kommun. Därför ser vi allvarligt på det som har hänt, säger förvaltningschefen Tobias Ekblad.

Ronneby kommun har polisanmält skadegörelserna vid alla tillfällen. Polisen patrullerar området kvälls- och nattetid. Redan under dagen har glasmästaren varit på plats och lokalerna är städade. Dessutom har Ronneby kommun satt in egna väktare som patrullerar runt förskolan för att förstärka bevakningen. Från och med fredag kommer väktare vara placerade vid förskolan dagtid.

– Att kasta sten på en förskola där barn finns på plats är inget vanligt ”bus”. Det är olagligt och riktigt farligt. Det kanske finns en missuppfattning att hela området runt gamla Skogsgårdsskolan ska rivas och att verksamheten har flyttat ut. Men så är inte fallet. Förskolans verksamheter fortsätter i paviljonger och två andra närliggande byggnader, tillägger Tobias Ekblad.

Vårdnadshavare har fått information av Ronneby kommun och kommer att informeras löpande om kommunens arbete för att trygga barnen och personalen på Skogsgårdens förskola. Ytterligare åtgärder kommer att vidtas vid behov.

Ronneby kommun uppmanar allmänheten att ringa till polisen i fall man iakttar eventuella skadegörelser.