Artikeln publicerades 14 maj 2020

Skolavslutningen blir annorlunda i år

Sommaren närmar sig och därmed också skolavslutningen. I år kommer den att bli annorlunda.

Självklart ska sista skoldagen inför sommaren kännas speciell. Exakt hur avslutningen blir på din skola kommer du att få information om av personalen där, men det kommer att bli ett firande i mindre grupper utan föräldrar eller andra anhöriga närvarande. Som du säkert förstår beror det på̊ coronapandemin.

Att ställa in det traditionella firandet är en av flera åtgärder som kommunen behövt fatta beslut om för att minska smittspridningen i samhället.

Vi har alla ett ansvar att skydda äldre och andra riskgrupper från coronaviruset. Därför vill vi även vädja till dig att följa myndigheternas rekommendationer om ni på något sätt firar skolavslutningen på egen hand. Att ha en fest med inbjudna gäster är väldigt trevligt, men just nu är det direkt olämpligt. Det kommer att finnas tid att träffas och fira framöver.

Som vårdnadshavare är det också viktigt att du fortsätter följa de riktlinjer som kommunen tidigare gått ut med. Det enda sättet att minska smittspridningen är genom att ta ansvar tillsammans. Tack för allt du gör som bidrar till det.

Riktlinjer för skola och förskola

  • Barn med feber, hosta och andningspåverkan ska vara hemma.
  • Det gäller även vid lindrigare sjukdomssymptom, som till exempel snuva eller lite ont i halsen.
  • Barn ska vara symtomfria i två dagar innan de kommer tillbaka efter att ha varit hemma sjuka.
  • Barn som är friska ska komma som vanligt, även om det finns andra sjuka familjemedlemmar. I grundskolan ligger detta i linje med skolplikten.

Studenten 2020

Även studentfirandet kommer att bli annorlunda 2020. Du som är intresserad att veta mer om vad som gäller för studentfirandet vid gymnasieskolan Knut Hahn kan läsa på skolans webbplats (under nyheter). Blekinge Naturbruksgymnasium kommer att informera elver och vårdnadshavare inom kort. Information från gymnasiesärskolan Sjöarpsskolan hittar du här.