Artikeln publicerades 20 juni 2019

Bild på buss

Gratis sommarkort till skolungdomar

Igår den 19 juni fattade Regionfullmäktige beslut om att erbjuda skolungdomar gratis resor med kollektivtrafiken i Blekinge. Elever i länets kommuner som vårterminen 2019 har lämnat årskurserna 6–9 i grundskolan eller grundsärskolan, årskurserna 6-10 i specialskolan och årskurserna 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan får ett gratis Sommarkort skolungdom av Blekingetrafiken.

Sommarkortet skolungdom gäller för resor med buss, tåg och båt i Blekinge samt i öppen närtrafik och i färdtjänst. Kortet gäller till och med den 18 augusti 2019. De elever som får Sommarkortet kan inte låna ut det till någon annan, det är en personlig värdehandling.

Kortet kommer att skickas ut omgående och kommer i din postlåda så snart som möjligt. Kortet skickas ut till den adress som finns registrerad hos din skola. Är du folkbokförd i Blekinge men går i skola i ett annat län finns du inte med på skolornas listor – du måste då styrka att du går i skolan med intyg eller betyg och ansöka om Sommarkort för skolungdom här.länk till annan webbplats

IM-elever som skrevs in höstterminen 2017 eller senare och varit inskrivna vårterminen 2019 är berättigade till ett gratis Sommarkort. Dessa elever finns med i skolornas listor och behöver därför inte ansöka om ett gratis Sommarkort.

Om du flyttat de senaste veckorna så ditt kort returneras till oss så behöver du kontakta oss via vårt ansökningsformulär.

Det går inte att hämta ut kortet någonstans.

Läs våra frågor och svar om Sommarkort för skolungdom.länk till annan webbplats