Information och support Vklass och Skola24

Nedan finns en beskrivning av de två digitala verksamhetssystem som du som vårdnadshavare möter i Ronneby kommuns utbildningsförvaltning samt manual för hur du loggar in i systemen.

Vklass

Samtliga grundskolor (F-9) och gymnasieskolor använder den digitala lärplattformen Vklass för information, dokumentation och uppföljning.

I webbversionen kan du se nyheter på både skol- och klassnivå, schema, läxor, pedagogiska planeringar, följa upp de bedömningar/resultat som gjorts av olika uppgifter och boka utvecklingssamtal.

Som vårdnadshavare har du tillgång till en app för Vklass där du har tillgång till allt ovanstående förutom resultat som endast kan ses när du är inloggad på webben.

När du är inloggad i appen eller på webben finns det ett hjälpavsnitt i form av ett ? längst upp till höger (intill ditt namn). I detta hjälpavsnitt hittar du som vårdnadshavare information om supportpersoner på skolan, manualer och en instruktionsfilm.

Skola 24

Skola 24 är utbildningsförvaltningens nya digitala system för hantering av schema och frånvaro. Här ska du som vårdnadshavare anmäla frånvaro för ditt/dina barn. I webbversionen av Skola24 kan du också se frånvarostatisk och lämna in digital ledighetsansökan.

Vid frånvaro skickas ett sms. I meddelandet finns information om anledning för frånvaro som t.ex. anmäld eller oanmäld och tid för frånvaro.

Som vårdnadshavare har du tillgång till en app för Skola24 med möjlighet att bland annat anmäla frånvaro.

Inloggning på webb Skola 24 och aktivera konto på mobilapp

Skola 24 är utbildningsförvaltningens digitala system för hantering av schema och frånvaro.

Här ska du som vårdnadshavare anmäla frånvaro för ditt/dina barn. Du kan anmäla frånvaro via webb, app eller telefon.

Vid all frånvaro skickas ett sms ut till vårdnadshavaren med information om anledning för frånvaro som t.ex. anmäld eller oanmäld och tid för frånvaro.

I webbversionen av Skola24 kan du dessutom se frånvarostatisk och lämna in digital ledighetsansökan.

Det finns även en digital ledighetsansökan i skola 24. Manualen finner du här.PDF

Som vårdnadshavare har du tillgång till en app för Skola24 med möjlighet att bland annat anmäla frånvaro.

När du som vårdnadshavare är inloggad i Skola 24 på webben har du tillgång till manual och instruktioner under rubriken ”Hjälp & dokumentation”.

Inloggning på webb och i app för Vklass och Skola 24

När du loggat in via webben på Skola24 och Vklass är det viktigt att du så snart som möjligt uppdaterar din kontaktinformation i respektive system under ”Mina inställningar

För mer information
Om du behöver hjälp med inloggning, eller önskar mer information om systemen, var vänlig att kontakta ditt/dina barns skola.