Artikeln publicerades 19 januari 2022

Slutspurt för Parkdalaskolan

Det är fortfarande en byggarbetsplats som förvaltningschefen Tobias Ekblad får besöka idag. Nu är det slutspurt som gäller. Under skyddspapperet syns fina golvmattor, lamporna är tända och toaletterna funkar. Om sex veckor flyttar eleverna från Snäckebacksskolan och Skogsgårdsskolan till nya Parkdalaskolan.

hall med tapet med skogsmönster

Tapeten har kommit upp. Naturens färger, material och en 10 kvm stor växtvägg är centrala element i Parkdalaskolans interiör. På bilden syns en vägg utanför toaletterna med en tapet med skogsmönster.

- Det är otroligt roligt att se hur Parkdalaskolan vuxit fram och att vi är så nära en inflyttning. Det kommer bli en fantastisk skola som vi ska vara stolta över här i Ronneby. Än återstår en del arbete innan allt står helt färdigt men intrycket av mitt besök är väldigt positivt, säger Tobias Ekblad, förvaltningschefen för utbildningsförvaltningen.

Det går fort nu. Nästan varje dag avslutas ytterligare en viktig installation i den nya skolan. Vi har lagt ut några nya detaljbilder under "Parkdalaskolan växer fram".