Artikeln publicerades 21 september 2021

Rektorernas första besök på nya Parkdalaskolan

Om cirka fem månader ska skolan vara redo att ta emot eleverna. I förra veckan var det äntligen dags för rektorerna för nya Parkdalaskolan att göra ett första besök på plats.

Tre personer framför en skolbyggnad

Parkdalaskolans rektorer framför nya skolan - Ulrika Lundin, Petra Granlund och Camilla Radovan

Ulrika Lundin, Petra Granlund och Camilla Radovan kommer att vara rektorer på nya Parkdalaskolan. Alla tre arbetar redan idag som rektorer på Snäckebacksskolan eller Skogsgårdsskolan. Besöket på Parkdalaskolan var efterlängtat.

– Vi har en del att förbereda på våra respektive skolor. Två skolor ska flytta ihop, med allt vad det innebär från personalutrymmen, elevskåp och utrustning i NO-salarna. Då var det skönt att kunna jämföra ritningarna med verkligheten, säger Ulrika Lundin, rektor Snäckebacksskolan.

Det är fortfarande en byggarbetsplats, men man håller för fullt på att måla eller kakla väggar, lägga golvmattor, sätta lister och dra in el till belysning och smarta IT-miljöer.

Därför valde man att bjuda med utbildningsförvaltningens IKT-utvecklare till platsbesöket, så att rätt IT-miljö kan byggas för att underlätta undervisningen i Ronnebys mest moderna skola.

– Det är mycket trådlösa lösningar vi har planerat för, till exempel när det gäller bild- och ljudsändning. Därför behöver skolans nätverk dimensioneras rätt, så att man kan använda flera enheter samtidigt. Men vissa delar av utrustningen kommer vi att välja ut tillsammans med pedagogerna längre fram, säger IKT-utvecklarna Jesper Rehn och Carina Andersson.

Efter platsbesöket var alla eniga: Vi längtar efter att få flytta in.

Mer information och bilder om Parkdalaskolan finns här.