Artikeln publicerades 20 februari 2020

Dynacon bygger nya Parkdalaskolan i Ronneby kommun

Ronneby kommun har idag tecknat avtal för byggnation av nya Parkdalaskolan med Dynacon Construction Blekinge AB.

​Idag tecknade Ronneby kommun avtal med en entreprenör för byggnation av nya Parkdalaskolan i kvarteret Svarven 1. Dynacon Construction Blekinge AB har lämnat det vinnande anbudet. Projektet innehåller ombyggnaden av den befintliga industrifastigheten till en modern 4-9-skolan och nybyggnation av en idrottshall.

– Vi är nöjda att äntligen kunna starta projektet. Redan i mars kommer projektet att rulla igång, säger Dennis Roberteus, VD Ronneby Industrifastigheter AB som är byggledare för projektet.

Byggnadens yttre ramar behålls men invändigt blir i princip allt nytt. Det byggs ytterligare en våning så att skolan får två plan. Skolan får en tydlig entré och bibliotek och matsal får en central placering på nedre plan. Det blir två stora ljusgårdar som är öppna från undervåning och upp till tak för att få in ljus. Det läggs stor fokus på inomhusklimat, ljud och ljus.

– Det är ett väldigt intressant byggprojekt för oss som regionalt byggföretag. Vi har lång erfarenhet av större och mindre byggnationer i regionen, säger Joakim Andersson, VD Dynacon Construction Blekinge AB.

Byggprojektet beräknas kosta 209 miljoner kronor och vara klart till november 2021.

Mer information finns på ronneby.se/framtidensskolor

Kontakt

Dennis Robertéus
VD ABRI & byggprojektledare Parkdalaskolan

Tel: 0457-61 87 97
E-post: dennis.roberteus@abri.se

Joakim Andersson
VD Dynacon Construction Blekinge AB

Tel: 076-180 39 01
E-post: joakim.andersson@dynacon.se