Om oss

Att vistas ute dagligen för att leka, lära och uppleva ser vi som en självklarhet på vår förskola som arbetar med utomhuspedagogik. När barnen får uppleva saker tillsammans och använda alla sinasinnen blir lärandet mer varaktigt och meningsfullt.

Alla barn lär olika, därför är det viktigt att vi använder oss av olika lärandemiljöer. När vi planerar vår verksamhet och dess aktiviteter så tänker vi därför att det ska gå att utföra såväl ute som inne. Vi vistas i skogsmiljö så ofta vi får tillfälle. Skogen är världens bästa lekrum, full av möjligheter och barnens fantasi och upptäckarglädje kommer till sin rätt på ett naturligt sätt. I skogen jobbar vi vidare med våra olika projekt/ tema. Vi kan även ta med saker hem till förskolan för att arbeta vidare med.  I skogsmiljön får barnen lära sig mer om djur, natur, miljön, årstider och allemansrätten.

Årstiden och vädret för dagen avgör hur mycket vi är ute. De små barnen får utevistelse även när de sover då vi har ute-sov.  Ofta kan det pedagogiska arbetet bedrivas både inomhus och utomhus t.ex. fri lek, skapande, rörelse, experiment, måltider och sagoläsning/ samling.

Backsippans gård har en spännande utformning med många olika ytor att upptäcka.  Vi har tre olika gårdar varav en är en skogsgård, med grillkåta. I anslutning till vår matsal har vi en stor uteplats där vi enkelt kan äta ute.

Köket

Liksom förskolan är köket och matsalen - ”Spishällen” – invigt hösten 2014. I Dagsläget finns det en centralmatsedel som vi följer. Inom ramen av denna matsedel försöker vi ha säsongsanpassade ekologiska råvaror och det mesta som portioneras ut är lagat från grunden. Vi jobbar mycket med matens smak och färg, till exempel gör vi egna helt vegetariska buljonger.

Vårt mål från köket är att alla varje dag ska ha haft en bra matupplevelse.  Vi försöker ha ett nära samarbete med barnen samt pedagoger på förskolan för att uppfylla deras önskemål.