Ronneby 25:1 - Vattentornsområdet

Kommunstyrelsen beslutade i november 2023 om att ta fram en detaljplan för del av fastigheten Ronneby 25:1 i anslutning till Gamla vattentornet i Ronneby stad.

Ett planprogram är ett mer översiktligt och förberedande steg inför detaljplaneläggning av ett område. Nya bostäder i området följer gällande översiktsplan Ronneby 2035.

För stunden utförs flera utredningar inom området innan planförslaget tas fram och presenteras med ett samråd.

Processen att arbeta fram en detaljplan

Den formella processen som planarbetet följer kallas för standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (2010:900). Du kan läsa mer om planprocessen Öppnas i nytt fönster. och vad en detaljplan innebär på vår och Boverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Prenumerera på ändringar

Vill du få e-post när sidorna med detaljplaner ändras så kan du välja att prenumerera på sidorna genom att fylla i din e-postadress här nedan. Din e-postadress sparas då på den serverpark som hemsidan ligger på, och används till automatiska utskick när sidorna uppdateras. Genom att anmäla dig till prenumerationen så samtycker du till att din e-postadress lagras och används för automatiska utskick. Du kan välja att avsluta prenumerationen när du vill, och e-postadressen tas då bort.

Hantera prenumeration