Risatorp 3:63 - Persborgsgölen

Kommunstyrelsen har gett ett nytt uppdrag för del av Risatorp 3:63 i Ronneby kommun. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för en etablering av ett antal nya villatomter. Planen hanteras med ett standardförfarande. Planförslaget avviker inte från översiktsplanen Ronneby 2035.

Arbete pågår med att ta fram ett nytt förslag till detaljplan och flertalet utredningar planeras göras innan ett planförslag presenteras.

Du är välkommen att ringa planarkitekt Victoria Eklund, 0457-61 88 37 om du vill ha mer information. Du kan också skicka e-post till kommunstyrelsen@ronneby.se.

Processen att arbeta fram en detaljplan

Den formella processen som planarbetet följer kallas för standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (2010:900). Du kan läsa mer om planprocessen Öppnas i nytt fönster. och vad en detaljplan innebär på vår och Boverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Prenumerera på ändringar

Vill du få e-post när sidorna med detaljplaner ändras så kan du välja att prenumerera på sidorna genom att fylla i din e-postadress här nedan. Din e-postadress sparas då på den serverpark som hemsidan ligger på, och används till automatiska utskick när sidorna uppdateras. Genom att anmäla dig till prenumerationen så samtycker du till att din e-postadress lagras och används för automatiska utskick. Du kan välja att avsluta prenumerationen när du vill, och e-postadressen tas då bort.

Hantera prenumeration