Risatorp 1:10 - Risatorp västra

Kommunstyrelsen beslutade i februari 2021 att påbörja ett detaljplanearbete för fler nya bostäder väster om Risatorp. Uppdraget ersätter ett tidigare och större planuppdrag från Miljö- och byggnadsnämnden. Uppdraget är vilande.

Arbetet med den nya detaljplanen befinner sig i ett tidigt skede. Syftet med uppdraget är att undersöka möjligheterna till att bygga fler bostäder som villor eller marklägenheter väster om Risatorp.

Processen att arbeta fram en detaljplan

Den formella processen som planarbetet följer kallas för standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (2010:900). Du kan läsa mer om planprocessen Öppnas i nytt fönster. och vad en detaljplan innebär på vår och Boverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Prenumerera på ändringar

Vill du få e-post när sidorna med detaljplaner ändras så kan du välja att prenumerera på sidorna genom att fylla i din e-postadress här nedan. Din e-postadress sparas då på den serverpark som hemsidan ligger på, och används till automatiska utskick när sidorna uppdateras. Genom att anmäla dig till prenumerationen så samtycker du till att din e-postadress lagras och används för automatiska utskick. Du kan välja att avsluta prenumerationen när du vill, och e-postadressen tas då bort.

Hantera prenumeration