Kalleberga 1:3 - Ellebäcken

Miljö- och byggnadsförvaltningen har i uppdrag att upprätta en ny detaljplan för Kalleberga 1:3 med flera fastigheter i den norra delen av Ellebäcken i Kallinge. Syftet med planarbetet är att planlägga mark för bostadsändamål som idag inte omfattas av detaljplan.

Arbetet med den nya detaljplanen är under uppstart och förberedande arbete pågår för att utforma ett förslag till detaljplan för fastigheten. När ett förslag är färdigt kommer Miljö- och byggnadsnämnden att låta samråda förslaget med allmänheten.

Arkeologisk undersökning

Under 2018 till 2019 har Blekinge museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arbetat med en utgrävning av en känd fornlämning i området. Lämningen har tidigare undersökts 2016 och nu har en fördjupad undersökning färdigställts. Den arkeologiska undersökningen kommer att vara ett underlag när förlsaget till den nya detaljplanen arbetas fram. Du kan ta del av den arkeologiska rapporten från 2019 Pdf, 2.5 MB, öppnas i nytt fönster. och den arkeologiska rapporten från 2016 Pdf, 2.7 MB, öppnas i nytt fönster. via länken eller under rubriken Relaterad information.

Prenumerera på ändringar

Vill du få e-post när sidorna med detaljplaner ändras så kan du välja att prenumerera på sidorna genom att fylla i din e-postadress här nedan. Din e-postadress sparas då på den serverpark som hemsidan ligger på, och används till automatiska utskick när sidorna uppdateras. Genom att anmäla dig till prenumerationen så samtycker du till att din e-postadress lagras och används för automatiska utskick. Du kan välja att avsluta prenumerationen när du vill, och e-postadressen tas då bort.

Hantera prenumeration