Artikeln publicerades 30 juni 2020

Ronneby kommun medverkar på digitala Almedalen

50 organisationer deltar i samtal, diskussioner och debatter om bostäder och samhällsutveckling. Exploateringschefen Anna Hinseäng representerar Ronneby kommun i samtalet kring hur vi bygger samhällen redo för förändring.

Samma dag som Almedalsveckan i Visby meddelade att arrangemanget ställs in på grund av coronakrisen lanserade Boinstitutet planer på en Digital Almedalsvecka. 29 juni - 1 juli pågår livesända bostadssamtal på den digitala Almedalens hemsidalänk till annan webbplats.

-Fokus på samtalet är att bygga ett samhälle redo för förändring och hur vi tillsammans kan klara utmaningarna som till exempel befolkningsmängd, ekonomiska förutsättningar och hållbarhet. Jag tycker att det är roligt att Ronneby har bjudits in att berätta om sitt arbete med hållbarhet och utmaningarna med att bygga nytt inom både bostäder, offentlig service och näringsliv. Ronneby har ett bra arbete med hållbara nybyggnationer som gör att vi kan bidra till samtalet om ett hållbarare Sverige, säger Anna Hinseäng.

Seminariet äger rum den 1 juli kl. 9:20-9:50 som en del av Digitala Almedalen som pågår mellan 29 juni och 1 juli. Lyssnare bjuds in att delta digitalt och ingen föranmälan krävs. Eventet kommer att sändas live på Boinstitutets hemsidalänk till annan webbplats.