Artikeln publicerades 31 maj 2020

31 maj - Tobaksfria dagen

Idag den 31 maj är det tobaksfria dagen, World No Tobacco Day. I samband med dagen lanseras kampanjen Rökfri miljö i Blekinge.

Film från folkhälsomyndigheten om rökfri miljö

Den nya tobakslagen som trädde i kraft förra sommaren har gett oss fler rökfria utomhusmiljöer. Det gör att både barn och vuxna nu kan vistas nästan överallt utan att utsättas för rök. Nu drar vi igång kommunikationsinsatsen Rökfri miljö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tillsammans med aktörer på nationell, regional och lokal nivå för att påminna allmänheten om de rökfria miljöerna och – inte minst – förklara vitsen med dem.

Rökfria utomhusmiljöer skyddar barn och unga från att börja använda tobak, förbättrar arbetsmiljön och underlättar för personer som vill sluta röka. Dessutom ökar rökfria miljöer tillgängligheten till allmänna platser. Se filmen från Folkhälsomyndigheten nedan eller klicka här för att gå till filmen på Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För mer information och vid frågor kontakta Miljö- och byggnadsförvaltningen via Ronneby kommuns växel 0457-61 80 00 eller via mail: mbf@ronneby.se