Trädgårdar

I Brunnsparken och Brunnsskogen finns flera vackra trädgårdar. Här kan du läsa en introduktion till några av dem, varje trädgård har en utförligare beskrivning på en egen sida.

 Doftträdgården

Doftträdgården är en anläggning med pergola där du kan omslutas av vackra växter och uppleva många rika dofter.

Japanska trädgården

Den japanska trädgården anlades som en koppling till Ronnebys japanska vänord. I trädgården hittar upphöjda gångvägar, konst och japansk trädgårdfilosofi mitt i den svanska tall- och bokskogen. I japanska trädgården finns också ett tehus och inormationstavla vid trädgårdens entré.

Rhodedendronberget

Längs höjdryggen norr om Brunnshotellet och Direktörsvillan hittar du Rhodedendronberget. Hela sluttningen är bevucen med stora Rhodedendron som bäddar in det branta landskapet under ekarnas skugga. Du kan dels njuta av blommorna på håll när du spatserar längs dammarna men det finns också prommenadstigar som förbinder parkens östra delar med bland annat elljusppår och Kvitterplatsen.

Rosenträdgården

Aldelses intill Brunnshallarna hittar du Rosenträdgården med en uppsjö av olika rosor. Härifrån är det också nära till exempelvis Naturum.

Vårträdgården

I vårträdgården får du ta del av vårens alla blommor när olika träd slår ut i en symponi av blommor. Som namnet antyder så blommar trädgården vackrast under våren.