Du är här: Invånare/Uppleva & göra/Kultur/Konst/Kulturcentrum Konsthall

Kulturcentrum Konsthall

MONICA HÖLL
måleri, skulptur, installation 

Norra konsthallen & Södra konsthallen
18 november 2017 - 14 januari 2018

Monica Höll visar förutom skulptur, måleri och teckning, en för Ronneby Konsthall platsspecifik installation "Light" som gjorts med tanke på alla de träpelare i det magnifika stora rum som konsthallen är. Installationen "Light" består av rostfritt stål och objekt i aluminium och silicon. Tanken för en till en skog eller höga smala trädstammar som strävar uppåt mot ljuset. Många av de stora målningarna och skulpturerna visas här för första gången. 

Monica Höll är väl förankrad på den svenska konstscenen med ett lekfullt och ohämmat konstnärsskap där varken rummet eller formatet utgör någon som helst begränsning. 

Många minns hennes utställning Crazy Drawing Room på Galleri Niklas Belenius år 2009 där hennes pensel löpte över hela gallerirummet och band samman målningar och disparata bilduttryck i en enda holistisk konstupplevelse. Liksom hennes verk Twist, ett tänjbart spindelvävsliknande verk av elastiska resårband som utmanade besökare och även en akrobat och en dansare i Eva Liljas ensemble till att låta sig antingen begränsas av verket eller till att utnyttja det för en annan och ny kropps-och rumsupplevelse. 

Monica Hölls förhållande till måleriet är både personligt och innerligt liksom överraskande och reaktivt. Hennes arbetsmetod närmar sig action painting, hon arbetar intensivt och impulsivt, det går fort, det är krävande, verket är större än hon själv, duken provocerar, den gör motstånd… Hon har starka kopplingar till den moderna expressionistiska konstscenen.

Monica Höll är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och på bl a E´cole National Suprieure des Beaux Arts i Paris. Höll är representerad i Örebro Konsthall, Karolinska Institutet, Statens Konstråd, Stockholms läns landsting m.m. Hon har deltagit i både separat- och grupputställningar på Galleri Fagerstedt, Örebro Konsthall, Konstforum Norrköping, Galleri Niklas Belenius såsom Aboa Vetus & Ars Nova, Turku m.m.

26 teckningar av Monica Höll visas av SL på Gärdets T-banestation aug 2017- aug 2018.

ENGLISH

www.monicaholl.com