Du är här: Invånare/Uppleva & göra/Kultur/Konst/Kulturcentrum Konsthall

Kulturcentrum Konsthall

8 april - 28 maj 2017

LOADING FACES

Lasse Skarbøvik

– en utställning med målningar och textilier.

- Jag är inspirerad av symboler och graffitti, och ursprunglig primitiv konst. Utifrån enkla former kan man berätta historier som både är självklara och direkta.

Om Loading faces: Ansikten framträder alltid i mina bilder oavsett vad jag målar eller designar. Former och färger bildar figurer på gränsen till det abstrakta och naiva.

Om Viskaform: De senaste åren har jag jobbat internationellt med utställningar, utsmyckningar och textil. Kollektionen till VISKAFORM lanserades 2013–14 som en kombination av konst och inredning. Genom att vi delar en passionerad tro på bildens styrka, skapade vi tygerna utifrån sex fristående konstverk, där var och en fick sin specifika färgställning. 

Kollektionen består nu av allt från plädar, kuddar, handdukar och metervara, till löpare, mattor och brickor. 

Viskaform-projektet har vuxit till ett samarbete med både Almedahls – som producerar tyger och mattor till den offentliga marknaden – och Bogesunds – som har överfört en del av mönstren till möbeltyg. Ett unikt samarbete mellan 3 svenska företag där alla produkter är tillverkade i Sverige.

 

8 april - 28 maj 2017

HABITATET

Ludvig Ödman

"Många menade att Habitatet endast  var en primitiv imaginär fristad, medan andra helt uppslukades av dess oemotståndliga kraft. En del undrade om det verkligen fanns över huvud taget. De som försökte finna Habitatet blev ofta förändrade. Somliga blev aldrig sig själv igen."