Du är här: Invånare/Karön-Ekenäs/Nyheter/Nyheter Karön-Ekenäs/Klart med nya arrendatorer till Karön-Ekenäs

Klart med nya arrendatorer till Karön-Ekenäs

2015-01-15. Ronneby kommun har tecknat ett treårigt avtal för verksamheterna på Karön-Ekenäs. Arrendatorn för restaurangverksamheten på Karön och i Villa Vassen är Blekan och Vänner AB. Konsultsmedjan AB kommer att ansvara för gästhamn, stugby, tankstation, färjetrafik och nya husbilsplatser. Ronneby kommun investerar fem miljoner kronor i utbyggnaden av Villa Vassen.

– Vi presenterar en lösning för alla verksamhetsdelar på Karön-Ekenäs som kommer att gynna turismutvecklingen - inte bara i Ronneby utan i hela länet, säger näringslivschef Torbjörn Lind.

De närmaste tre åren kommer lokalföretagarna Prajay Purohit och Tom Gustafsson (Blekan och Vänner AB) att driva restaurangverksamheten på Karön och i Villa Vassen. Ronneby kommun investerar fem miljoner kronor i utbyggnaden av Villa Vassen. Första delen av utbyggnaden, en terrass mot havet med ca 80 sittplatser, kommer att stå klart till säsongstarten 2015. Ombyggnaden av restaurangen till en året-runt-verksamhet kommer att ske under hösten 2015.

– Vi är glada att kontraktet har kommit i hamn och ser stora möjligheter att utveckla verksamheten när ombyggnaden är klar, säger Prajay och Tom enhälligt.

Driften av gästhamn, stugby, tankstation, färjetrafik och nya husbilsplatser tas över av Klas Hjärtstam och Johan Rennemark från Konsultsmedjan AB. Sedan 2014 driver de Stadsmarinan i Karlskrona. Deras erfarenhet och framtidsvisioner kommer att gynna utvecklingen av hela området.

– Med fokus på kunden och fötterna stadigt i vattnet vill vi bidra till framtiden på Karön – Ekenäs, säger Klas Hjärtstam och Johan Rennemark.

Ronneby kommun ansvarar även de kommande åren för skötsel av grönytorna och badplatsen samt uthyrning av fasta båtplatser.

Publicerad den 15 januari 2015

Till nyhetslistan